Η Mercedes-Benz G-Class θυμάται τα παλιά

Η Mercedes-Benz G-Class θυμάται τα παλιά
Με την G350d Professional, η Mercedes-Benz επαναφέρει ένα κομμάτι του σκληροτράχηλου χαρακτήρα που χαρακτήριζε το μοντέλο της στο παρελθόν, κάτι που έλειπε από τη σημερινή γκάμα του.

Η Mercedes-Benz σχεδίασε το G-Class στα τέλη της δεκαετίας του '70 κι από τότε, σε κάθε νέα του γενιά δεν άλλαζε σημαντικά σχεδιαστικά, όμως γινόταν συνεχώς πολυτελέστερη και γρηγορότερη. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκτός δρόμου τα καταφέρνει εξαιρετικά ακόμη και σήμερα, όμως η Γερμανική φίρμα πρόσθεσε άλλη μια έκδοση στην γκάμα για εκείνους που δεν ενδιαφέρονται για «περιττές» πολυτέλειες.

Ονομάζεται G350d Professional και κρατάει αρκετές από τις ανέσεις του κανονικού μοντέλου, όμως διαφέρει σημαντικά σε πολλά σημεία. Αρχικά, τα δερμάτινα καθίσματα αντικαταστάθηκαν με κλασικά υφασμάτινα, οι παχιές μοκέτες στο πάτωμα έδωσαν τη θέση τους σε λαστιχένια πατάκια και κάτω από αυτά, υπάρχουν «τάπες» που αν τις ανοίξεις, διώχνεις τα νερά και καθαρίζεις το αυτοκίνητο. Οι διαφορές δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η απόσταση από το έδαφος μεγάλωσε κατά 10 χιλιοστά (245 χλστ), όπως και οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής με 36 και 39 μοίρες αντίστοιχα (από 30 και 30). Στο εξωτερικό θα ξεχωρίσει από τις μαύρες ζάντες των 16 ιντσών (ελαστικά 265/70) και τη μαύρη γρίλια, διατίθεται σε 11 μεταλλικά και 2 μη μεταλλικά χρώματα, ενώ υπάρχουν και δύο ειδικές αποχρώσεις, η Desert Sand και η China Blue.

Στον επιπλέον εξοπλισμό ανήκει ο σιδερένιος εμπρός προφυλακτήρας και στο προαιρετικό Off Road πακέτο συναντάμε σιδερένια προστατευτικά για τα φωτιστικά σώματα, φιμέ τζάμια, σχάρα οροφής με σκάλα και ξύλινο πάτωμα στο πορτμπαγκάζ. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ο ίδιος με της συμβατικής G350d, πρόκειται δηλαδή για τον 3.0 V6 με τους 245 ίππους. Καταναλώνει κατά μέσο όρο 9,9 λίτρα πετρελαίου σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, εκπέμπει 261 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus με ειδικές ρυθμίσεις για τις εκτός δρόμου διαδρομές. Τέλος, διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση και τρία διαφορικά τα οποία κλειδώνουν κατ'επιλογήν, σε ποσοστό 100%.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!