To SUV της Skoda για πρώτη φορά στο δρόμο

To SUV της Skoda για πρώτη φορά στο δρόμο
H έκδοση παραγωγής του Skoda VisionS ονομάζεται Kodiaq και έκανε την παρθενική του εμφάνιση με βαρύ καμουφλάζ, καθώς προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού.

H Skoda μπαίνει και εκείνη στα «χωράφια» των SUV με το Kodiaq, την έκδοση παραγωγής του VisionS. Η φίρμα δουλεύει σκληρά για να το έχει έτοιμο μέχρι και την έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα! Το Kodiaq πατάει στην πλατφόρμα MQB και φαίνεται πως έχει μεγαλύτερο μήκος από τα «αδέρφια» του, το Seat Ateca και το Volkswagen Tiguan, καθώς είναι πολύ πιθανό να λανσαριστεί και ως επταθέσιο.

Στην Ευρώπη θα το γνωρίσουμε με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμους πετρελαίου. Στους πρώτους, βρίσκουμε τον 1.4 TSi με 125 και 150 ίππους (στη δεύτερη περίπτωση με το σύστημα ACT), αλλά και τον 1.8 TSi με απόδοση 180 αλόγων. Στο στρατόπεδο των ντίζελ, έχουμε τον 1.6 TDi με τους 120 ίππους και τον 2.0 TDi με δύο επιλογές, στα 150 και 190 άλογα. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και η παρουσίαση μιας επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης (Plug-In Hybrid), όμως αυτή θα έρθει αργότερα και όχι με το λανσάρισμα. Δύο θα είναι και οι επιλογές στα κιβώτια ταχυτήτων, τα οποία αποτελούνται από το συμβατικό εξάρι ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη με τις επτά σχέσεις, ενώ το σύστημα τετρακίνησης θα διατίθεται ως έξτρα στις μικρές και στάνταρ στις μεγάλες εκδόσεις. Η Skoda έχει ετοιμάσει ήδη 47 αυτοκίνητα προπαραγωγής, με τα οποία θα τελειοποιηθεί το μοντέλο. Αυτά τα πρωτότυπα έχουν καλύψει περισσότερα από 700.000 χιλιόμετρα συνολικά και βέβαια, οι δοκιμές συνεχίζονται.

*Στην κεντρική φωτογραφία εμφανίζεται το πρωτότυπο Skoda VisionS. Παρακάτω, βλέπουμε το Skoda Kodiaq που βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!