Αυτό είναι το νέο Opel Zafira (video)

Αυτό είναι το νέο Opel Zafira (video)
Το πολυμορφικό μοντέλο της Opel δέχτηκε μια αισθητικής φύσεως ανανέωση, η οποία έφερε μαζί της αναβαθμίσεις στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας.

Ύστερα από μια διαρροή ψηφιακών φωτογραφιών του νέου Zafira μάθαμε τη μορφή του πολυμορφικού μοντέλου, όμως έφτασε η στιγμή που έχουμε επίσημες φωτογραφίες από την Opel. Πριν το facelift, το χαρακτηριστικό του Zafira ήταν τα εμπρός φωτιστικά σώματα με το σχήμα μπούμερανγκ, τα οποία όπως βλέπουμε δεν έχουν διατηρηθεί. Στη θέση τους ήρθαν νέα με σαφώς πιο συμβατική σχεδίαση, όμως με σύγχρονη εικόνα και στα πρότυπα των νέων Opel. Στο εξωτερικό δεν εντοπίζονται πολλές επιπλέον αλλαγές πέρα από τη νέα μάσκα και τα φωτιστικά σώματα πίσω, με το εσωτερικό να είναι αυτό με τις περισσότερες αλλαγές, οι οποίες είναι εύκολο να εντοπιστούν. Το τιμόνι είναι νέο, η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας ανασχεδιασμένη, ενώ το σύστημα πολυμέσων συμβαδίζει με την τελευταία λέξη της συνδεσιμότητας.

Ενδεικτικά, υποστηρίζονται τα Apple CarPlay και Android Auto, έχει Wi-Fi HotSpot με δυνατότητα σύνδεσης έως και επτά συσκευών και ταχύτητες LTE (4G) και ενσωματώνει τη νέα υπηρεσία OnStar της Opel. Τα νέα συστήματα ασφαλείας είναι επίσης πολλά, όπως τα LED φώτα Adaptive Forward Lighting (AFL), την νέα κάμερα αναγνώρισης οδικών σημάτων, την αυτόματη ενεργοποίηση της μεγάλης σκάλας φώτων, την παρακολούθηση απόστασης από το εμπρός όχημα, την προειδοποίηση σύγκρουσης με το εμπρός όχημα, την προειδοποίηση για την παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και το ενεργό Cruise Control. Τα οικογενειακά «βάρη» αναλαμβάνουν να σηκώσουν οι τεράστιοι χώροι που πάντα εξασφάλιζε το Zafira, με τον χώρο αποσκευών να ξεκινάει από τα 710 λίτρα χωρητικότητας και να καταλήγει στη μέγιστη τιμή των 1.860 λίτρων, με την αναδίπλωση της δεύτερης σειράς καθισμάτων. Επίσης, στο εσωτερικό υπάρχουν 30 αποθηκευτικοί χώροι για τη φύλαξη μικροαντικειμένων, «σκοράροντας» τη μέγιστη βαθμολογία στον τομέα της πρακτικότητας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!