Ακόμα ένα SUV από την Mercedes;

Ακόμα ένα SUV από την Mercedes;
Την GLB, δηλαδή το έκτο μοντέλο στη γκάμα των SUV που διαθέτει σήμερα, ετοιμάζει η Mercedes σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες.

Μετά τον εντοπισμό ενός πρωτότυπου δοκιμών με το αμάξωμα της Mercedes GLA αλλά σημαντικά τονισμένες όλες τις διαστάσεις του, πυροδοτήθηκε εκ νέου η φημολογία για την εξέλιξη ενός νέου, συμπαγούς σε διαστάσεις SUV με τον κωδικό GLB.

Το νέο αυτό μοντέλο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο μικρότερο crossover της γκάμας της γερμανικής εταιρείας –την GLA- και τη μεσαία GLC. Παρότι το κενό φαίνεται σήμερα μικρό, μελλοντικές αλλαγές στη γκάμα πιθανώς να αφήσουν περισσότερο χώρο, για κάτι που σήμερα ίσως φαίνεται περιττό.

Γεγονός είναι ότι με την απογείωση των πωλήσεων των συμπαγών SUV στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, κάθε κατασκευαστής επιθυμεί όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα του είδους στη γκάμα του.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι πωλήσεις της κατηγορίας των SUV και των crossover θα διατηρήσουν το θετικό τους πρόσημο με το πέρασμα των χρόνων, με αποτέλεσμα να «σβήσουν» σχεδόν αυτές των συμβατικών πεντάθυρων και τετράθυρων μικρών – μεσαίων και μεσαίων μοντέλων.

Έτσι, ακόμα και κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων όπως η Mercedes, δεν μπορούν να μείνουν εκτός αυτής της αγοράς, ακόμα και στις μικρότερες κατηγορίες –αυτό άλλωστε έκανε με την GLA. Η ημερομηνία της παρουσίασης της νέας GLB δεν είναι άμεση, καθώς μια πρώτη γεύση ίσως πάρουμε στο τέλος του 2017, με την παραγωγή του αυτοκινήτου να αφορά στο 2018.

Πιθανώς η παρουσίαση της GLB να συμπέσει με μια συνολική αναθεώρηση των μοντέλων της σειράς B, που σήμερα αποτελούν την «πολυμορφική» πρόταση της εταιρείας.

Image credit: autoexpress.co.uk

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!