Η πιο προσωπική Ferrari

Η πιο προσωπική Ferrari
Δεν είναι νέο μοντέλο, αλλά μια ειδικά διασκευασμένη από το Ferrari Styling Center 458, που ονομάζεται MM και θα είναι μια και μοναδική.

Ο πρόγονος της σημερινής 488, η 458 με τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 4,5 λίτρων που αποδίδει 605 ίππους, παραμένει ένα από τα πιο συναρπαστικά supercar αυτού του πλανήτη. Τα δυναμικά του χαρακτηριστικά είναι βέβαιο ότι λίγοι και εξαιρετικά προικισμένοι οδηγοί μπορούν να τα εξαντλήσουν, οπότε μάλλον δεν υπάρχει κανείς λόγος να την απαρνηθεί κανείς ιδιοκτήτης της, εκτός ίσως από το γεγονός ότι πλέον είναι… παλιά και συνηθισμένη.

Τη λύση σε αυτή την περίπτωση, δεν θα μπορούσε να την δώσει κανείς άλλος με καλύτερο τρόπο, από την ίδια τη Ferrari και το ειδικό Styling Center, που έχει δημιουργήσει ακριβώς για να κατασκευάζει τα πιο προσωποποιημένα, ιδιαίτερα και μοναδικά αυτοκίνητα, με βάση πάντα τα μοντέλα της.

Η 458 MM ανήκει σε έναν τυχερό και προφανώς αρκετά ευκατάστατο ιδιοκτήτη, που θέλησε μια δεύτερη νεότητα για το υπέροχο τετράτροχό του. Έτσι απευθύνθηκε στην ίδια τη Ferrari, πολύ σοφά, που όπως βλέπουμε επενέβη στο αμάξωμα, τους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ισορροπημένο, αναγνωρίσιμο ως Ferrari και ταυτόχρονα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι προφυλακτήρες είναι κατασκευασμένοι από ίνες άνθρακα για μείωση του βάρους, ενώ μηχανολογικές επεμβάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί.

Βαμμένη σε ένα απαστράπτον λευκό χρώμα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στις ρίγες που διατρέχουν το αμάξωμα, η 458 ΜΜ είναι εντυπωσιακή και υπέροχη, καινούρια όπως την ημέρα που κατασκευάστηκε και με ποιότητα κατασκευής ακόμα καλύτερη και από αυτή των μοντέλων παραγωγής.

Δεν ξέρουμε πόσο βαθιά έβαλε το χέρι στην τσέπη ο Βρετανός ιδιοκτήτης της –και αν με αυτά τα χρήματα συν την πώλησή της θα μπορούσε να πάρει μια 488- ωστόσο η κατοχή ενός μοναδικού, στην κυριολεξία, αυτοκινήτου που ταυτόχρονα είναι και τόσο όμορφο, είναι αξία ανεκτίμητη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!