Διχάζει το νέο Top Gear (video)

Διχάζει το νέο Top Gear (video)
Το πρώτο επεισόδιο της δημοφιλέστερης τηλεοπτικής σειράς παγκοσμίως με τον νέο παρουσιαστή Κρις Έβανς, δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η μεγάλη τηλεοπτική είδηση της Δευτέρας 30 Μαΐου στον βρετανικό Τύπο ήταν, φυσικά, η μετάδοση της πρώτης εκπομπής του νέου Top Gear, την Κυριακή το βράδυ στις 20:00.

Όλοι περίμεναν το show με ιδιαίτερη ανυπομονησία, για να κάνουν τις συγκρίσεις τους μεταξύ της προηγούμενης εποχής των Κλάρκσον, Μέι και Χάμοντ και της νέας των Έβανς και ΛεΜπλάνκ που είναι οι δύο βασικοί, ανάμεσα στους συνολικά 7 παρουσιαστές της εκπομπής.

Η γενική εικόνα έτσι όπως προέκυψε από τα σχόλια των κριτικών και των τηλεθεατών στα social media ήταν ότι το Top Gear δεν άλλαξε το εξαιρετικά επιτυχημένο πρότυπο που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη ομάδα. Έτσι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτότυπο.

Αναφορικά με τις επιδόσεις των παρουσιαστών, ο Έβανς κατηγορήθηκε για υπερβολικό ενθουσιασμό στην επαφή του με το κοινό, ότι φώναζε δυνατά και ότι προσπαθούσε χωρίς επιτυχία να μιμηθεί τον Κλάρκσον.

Οι κριτικές για τον ΛεΜπλανκ ήταν πολύ πιο ήπιες, καθώς το μόνο για τον οποίο τον έψεξαν ήταν πως παρουσιάστηκε λίγο σφιγμένος.

Η θεματολογία της εκπομπής ήταν λίγο πολύ γνωστή, με την δοκιμή ενός Dodge Viper ACR στη Νεβάδα των ΗΠΑ, ενός Atom Nomad στο Μαρόκο και την κόντρα των παρουσιαστών με τρίροδα Reliant από το Λονδίνο στο Μπλάκπουλ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και youtuber Κρις Χάρις φιλοξένησε στη νέα «υβριδική» πίστα της εκπομπής, η οποία περιλαμβάνει άσφαλτο και χώμα, δύο καλεσμένους: Τον γνωστό Βρετανό σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ και τον Aμερικανό κωμικό ηθοποιό Τζέσε Άιζενμπεργκ.

Το «ταμείο» της θεαματικότητας της σειράς ήταν φυσικά αυτό που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εδώ οι συγκρίσεις δεν υπόκεινται σε αμφισβητήσεις ή προσωπικές προτιμήσεις. Κατά μέσο όρο, 4,3 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την εκπομπή, με το μέγιστο στα 4,7 εκατομμύρια. Η τελευταία εκπομπή του Top Gear πέρυσι τον Ιούνιο με τους Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι, είχε καθηλώσει 5,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σε tweet που έστειλε το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου, o Έβανς προσπάθησε να ανατρέψει την εικόνα της μετριότητας του σόου, αναφέροντας ότι αυτό θεωρείται επιτυχία, καθώς είχε 12% μεγαλύτερο μερίδιο κοινού απ’ ότι η αντίστοιχη πρώτη εκπομπή της προπέρσινης περιόδους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για ένα χρόνο το Top Gear δεν είχε μεταδοθεί και έτσι η προσδοκία των εκατομμυρίων φίλων της εκπομπής ήταν μεγάλη.

Μετά τις μάλλον χλιαρές πρώτες εντυπώσεις μόνον ο χρόνος θα δείξει αν τελικά το Top Gear πήρε το δρόμο χωρίς γυρισμό, ή έχει μέλλον. Όπως έγραψε σε tweet και μια τηλεθεατής πάντως, «το είδα και μετράω τα λεπτά έως την έναρξη του The Grand Tour». Δηλαδή της εκπομπής που ετοιμάζουν για μετάδοση το φθινόπωρο στο Amazon Prime οι πρώην του Top Gear Κλάρκσον, Μέι και Χάμοντ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!