Ποιο υβριδικό αυτοκίνητο έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία;

Ποιο υβριδικό αυτοκίνητο έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία;
Το Ford Fusion Energi (Mondeo Hybrid) είναι το επαναφορτιζόμενο μοντέλο που μπορεί να καλύψει τη μεγαλύτερη απόσταση με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου και με μια πλήρη φόρτιση.

Κάποια Plug-In Hybrids (επαναφορτιζόμενα υβριδικά) έχουν μεγαλύτερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, όμως το Ford Fusion Energi (Mondeo Hybrid) είναι εκείνο που μπορεί να φτάσει μακρύτερα όταν έχει γεμάτο ντεπόζιτο και μπαταρίες, συνδυαστικά. Σύμφωνα με τη Ford, μπορεί να καλύψει έως και 981 χιλιόμετρα χωρίς στάση για ανεφοδιασμό, βελτιωμένο κατά σχεδόν 100 χιλιόμετρα από το αμέσως προηγούμενο μοντέλο (884 χλμ).

Η βελτίωση αυτή επιτεύχθηκε μέσω αλλαγών στο υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου και στη διαδικασία ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ενώ η τελική ταχύτητα του υβριδικού Ford περιορίζεται στα 136 χλμ./ώρα, όταν κινείται αμιγώς με τα αποθέματα των μπαταριών.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ του Ford Fusion (Mondeo), Γουέιντ Τζάκσον, είπε χαρακτηριστικά: «Τα Plug-In Hybrids (επαναφορτιζόμενα υβριδικά) είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι να τελειώσει η ενέργεια στις μπαταρίες. Μετά, λειτουργούν σαν συμβατικά υβριδικά. Το Fusion Energi μπορεί με μια πλήρη φόρτιση και ένα γεμάτο ντεπόζιτο καυσίμου να ταξιδέψει από το Σαν Ντιέγκο στο Λος Άντζελες και από εκεί, στο Σαν Φρανσίσκο και ακόμη, θα έχει 110 μίλια (180 χιλιόμετρα) που θα μπορεί να καλύψει»!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!