«Πυρετός» ειδικών εκδόσεων από τη BMW

«Πυρετός» ειδικών εκδόσεων από τη BMW

«Πυρετός» ειδικών εκδόσεων από τη BMW

Ο εορτασμός του ενός αιώνα ζωής της Γερμανικής εταιρείας έγινε με πολλές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής των μοντέλων της, με αυτή την M6 να είναι ένα ακόμη παράδειγμα. 

Η BMW M6 Celebration Edition Competition είναι μια ειδική Σειρά 6, που μπαίνει στο «χορό» των διάφορων εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής που παρουσιάσει η εταιρεία. Η συγκεκριμένη, θα διατεθεί μόνο στο χρώμα των φωτογραφιών (Austin Yellow) και φέρει και μηχανικές βελτιώσεις, αφού ο V8 κινητήρας με τα δύο τούρμπο και τα 4.4 λίτρα κυβισμού θα αποδίδει 600, από 560 ίππους. Η ροπή θα είναι 700 Nm και η ισχύς θα στέλνεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός εξελιγμένου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ορίζεται στα 305 χλμ./ώρα, τιμές που το καθιστούν ανταγωνιστικό ακόμη και απέναντι σε supercars. 

Εξωτερικά, τα αντίτυπα της ειδικής έκδοσης ξεχωρίζουν -εκτός του χρώματος- και από τις σκουρόχρωμες ζάντες των 20 ιντσών, με ελαστικά διάστασης 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω, αλλά και από τα φιλέτα ανθρακονημάτων που καλύπτουν αρκετές επιφάνειες του αμαξώματος. Στο εσωτερικό το ίδιο υλικό (ανθρακονήματα) έχει επίσης την τιμητική του στην κεντρική κονσόλα, οι κίτρινες ραφές «σπάνε» το μαύρο στα δερμάτινα καθίσματα και το high end ηχοσύστημα της Bang & Olufsen έχει 16 ηχεία και 1.200 Watt απόδοση. Δυστυχώς, τα μόλις 13 κομμάτια που θα κατασκευαστούν θα φτάσουν μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας, όμως για έναν περίεργο λόγο θα είναι όλα αριστεροτίμονα. Η τιμή του στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα είναι 23.100.000 Γιέν, ή 189.430€ με την τρέχουσα ισοτιμία. Πάντως το μόνο που δεν μπορεί να εξηγηθεί, είναι γιατί η πίσω «πινακίδα» λέει BMW 3 Series Celebration Edition. Θα πρέπει να περιμένουμε μια ακόμη «ειδική» Σειρά 3 ή απλά είναι ένα τυχαίο τυπογραφικό λάθος; Θα δείξει στο άμεσο μέλλον! 

Best of internet