Δεν έψαξε δικαιολογίες ο Φερστάπεν

Νίκος Τσιώκος
Δεν έψαξε δικαιολογίες ο Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν δεν έψαξε δικαιολογίες για το ατύχημά του στο Μονακό, ενώ ο Κρίστιαν Χόρνερ τόνισε ότι ο Ολλανδός θα μάθει από αυτό και θα προχωρήσει μπροστά.

Τρίτο ατύχημα μέσα σε λίγες ημέρες είχε ο Μαξ Φερστάπεν στο Μονακό και στον αγώνα ήταν το... φαρμακερό, αφού εγκατέλειψε, ενώ ήταν και πάλι εκπληκτικός με προσπεράσεις στους δρόμους του Μόντε Κάρλο. Ωστόσο, ο Ολλανδός δεν έψαξε για δικαιολογίες και εξήγησε πώς κατέληξε στον τοίχο για να τεθεί εκτός για δεύτερη σερί χρονιά στο Μόντε Κάρλο.

«Ήταν κρίμα. Πριν από το ατύχημα, ο ρυθμός ήταν πραγματικά καλός, ήταν άνετος. Όμως, μετά ήταν δύσκολες οι συνθήκες και μπλόκαρα λίγο. Έχεις μία στεγνή γραμμή. Βγήκα από αυτή και μπήκα στη βρεγμένη για να χτυπήσω στον τοίχο. Φέτος ήταν πολύ δύσκολα σε γενικές γραμμές με τις συνθήκες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ίσως την επόμενη φορά να είναι καλύτερα», δήλωσε ο 18χρονος.

Χόρνερ: «Θα μάθει από αυτό»

Για το ατύχημα μίλησε και ο Κρίστιαν Χόρνερ, ο οποίος τόνισε πως ο νεαρός θα μάθει από αυτό και θα προχωρήσει μπροστά, αντί να μείνει εκεί. «Είχε πολύ δυνατό πρώτο μισό του αγώνα. Έκανε μερικές εκπληκτικές προσπεράσεις είχε κάνει καλή πρόοδο οδεύοντας στη δεκάδα.

Πίεζε επειδή είδε ότι ο Ρόσμπεργκ δεν ήταν πολύ μπροστά και δυστυχώς οι συνθήκες τον έθεσαν εκτός. Δεν ήταν ο μοναδικός που βγήκε εκτός. Ήταν αντίθετο τριήμερο γι' αυτόν σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν, όμως όλα είναι μέρος της εκμάθησης. Μπορεί μόνο να μάθει και αμφιβάλω αν θα τον δείτε να κάνει τα ίδια λάθη αυτή τη στιγμή την επόμενη χρονιά», είπε ο επικεφαλής της Red Bull.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν το Σάββατο (28/5). «Ήταν πολύ αναστατωμένος με ό,τι συνέβη το Σάββατο. Απολογήθηκε στην ομάδα και είναι ένας λαμπρός έξυπνος χαρακτήρας. Θα δει τι έγινε αυτό το τριήμερο και σίγουρα θα προχωρήσει μπροστά και θα μάθει από αυτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!