Έτσι έχασε τον αγώνα ο Ρικιάρντο

Νίκος Τσιώκος
Έτσι έχασε τον αγώνα ο Ρικιάρντο
Ο Κρίστιαν Χόρνερ εξήγησε τι ακριβώς συνέβη στο πιτ στοπ του Ντάνιελ Ρικιάρντο, με αποτέλεσμα να χάσει τη νίκη στον αγώνα του Μονακό.

Την γκάφα της Red Bull στο δεύτερο πιτ στοπ του Ντάνιελ Ρικιάρντο κλήθηκε να εξηγήσει ο Κρίστιαν Χόρνερ. Ο επικεφαλής των «κόκκινων ταύρων» τόνισε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το πιτ γουόλ βρίσκεται πάνω και το γκαράζ κάτω και φυσικά στην ασυνενοησία που υπήρξε, αφού η αρχική επιλογή ήταν η μαλακή γόμα και εν συνεχεία προτιμήθηκε η πολύ μαλακή.

«Το πιτ γουόλ είναι πάνω και το γκαράζ κάτω στο Μονακό. Αρχικά, οι μηχανικοί είχαν έτοιμη τη μαλακή γόμα και όταν προέκυψε η αλλαγή στην πολύ μαλακή, τα ελαστικά ήταν στο πίσω μέρος του γκαράζ. Δεν μπορούσαν να τα βάλουν στο μονοθέσιο έγκαιρα, κάτι που κόστισε περίπου 10 δεύτερα στο πιτ στοπ», είπε ο Χόρνερ.

Στη συνέχεια, γνωστοποίησε την απολογία όλων στον Αυστραλό. «Ως ομάδα κερδίζουμε και χάνουμε μαζί και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολογηθούμε στον Ντάνιελ που δεν του προσφέραμε αρκετές υπηρεσίες έχοντας κάνει καλή δουλειά μαζί του για να πάρει την pole. Έκανε τα πάντα σωστά στον αγώνα.

Αλλά δυστυχώς αυτό το λάθος στην επικοινωνία μεταξύ πιτ γουόλ και της διαχείρισης ελαστικών μας απογοήτευσε. Όμως, και πάλι είχε καλή ευκαιρία να επιτεθεί στον Λιούις (Χάμιλτον). Ήταν αρκετά κοντά στην έξοδο του σικέιν, όμως δεν είχε την ευκαιρία να προσπεράσει. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να προσπεράσεις στο Μονακό και ο αγώνας χάθηκε σε αυτό το πιτ στοπ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!