Επιστροφή στα... παλιά για τη Seat

Επιστροφή στα... παλιά για τη Seat
Ο «μικρός αδερφός» του Ateca, όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο CEO της Seat, θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση ενώ θα... ξυπνήσει και μνήμες, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται Marbella!

Η Seat παρουσίασε το Ateca και μετά από αυτό, ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιαστεί και ένα μικρότερο SUV από την εταιρεία, για το οποίο δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα. Όπως φαίνεται, έφτασε η ώρα να μάθουμε το όνομά του, το οποίο μάλλον θα είναι Marbella! Εκτός από αυτό, το μικρό μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Volkswagen up!, Skoda Citigo και Seat Mii και θα διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό, όπως αναφέρει το automarket.ro.

Η αυτονομία του θα είναι περίπου 200 χιλιόμετρα σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ θα διατίθεται και προς... ενοικίαση. Συγκεκριμένα, η Seat θα προσφέρει ένα πρόγραμμα για τους πελάτες της και αυτοί θα καταβάλλουν ένα ποσό σε μηνιαία βάση , το οποίο θα καλύπτει μεταξύ άλλων τα έξοδα συντήρησης και ασφάλισης. Όταν το πρόγραμμα λήξει, η Ισπανική φίρμα θα δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να επιστρέψει το αυτοκίνητο και στη θέση του να παίρνει μια νεότερη έκδοσή του, με μεγαλύτερη αυτονομία, καθώς σκοπεύει να αυξάνει συνεχώς τη χωρητικότητα των μπαταριών. Πάντως σε όσους δεν «λέει» κάτι το όνομα Marbella, να θυμίσουμε ότι χρησιμοποιούταν ξανά από τη Seat τη δεκαετία του '80, για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στο τότε Fiat Panda. Παρέμεινε στην παραγωγή για αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα, έως και το 1998.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!