Χάμιλτον: «Τζέντλεμαν ο Ρόσμπεργκ»

Νίκος Τσιώκος
Χάμιλτον: «Τζέντλεμαν ο Ρόσμπεργκ»
Ο Λιούις Χάμιλτον χαρακτήρισε τζέντλεμαν τον Νίκο Ρόσμπεργκ και τον ευχαρίστησε που τον άφησε να περάσει στις αρχές του αγώνα στο Μονακό.

Αυτή τη φορά η Mercedes ήταν πιο αυστηρή με τους οδηγούς της, ώστε να μην επαναληφθεί η διπλή εγκατάλειψη της Βαρκελώνης. Έτσι, έδωσε εντολή στον Νίκο Ρόσμπεργκ να αφήσει τον Λιούις Χάμιλτον να περάσει δεύτερος στον 16ο γύρο του Μονακό, με δεδομένο ότι ο Γερμανός υστερούσε σε ρυθμό, που οφειλόταν στην απώλεια θερμοκρασίας στα φρένα και στα ελαστικά.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας άφησε τον ομόσταυλό του να περάσει και τόνισε ότι είναι κανονισμός που έχουν εδώ και πολλά χρόνια στη Mercedes, αν και από τα «ασημί βέλη» συνεχώς λένε ότι αφήνουν τους οδηγούς τους να τρέξουν. Γι' αυτό ο Χάμιλτον ευχαρίστησε τον Ρόσμπεργκ και τον χαρακτήρισε τζέντλεμαν για την κίνηση αυτή. «Σκέφτηκα ότι είχε πρόβλημα.

Όντως είχε, φαντάζομαι στο να διατηρήσει τις θερμοκρασίες, πρόβλημα που είχα κι εγώ. Κατάφερα να κρατήσω τη θερμοκρασία στα φρένα και στα ελαστικά», είπε, αρχικά, για να αναφερθεί και στον εσωτερικό κανονισμό.

«Ήξερα πως ήμουν πολύ πιο γρήγορος από τον Νίκο, όταν ήμουν πίσω του, αλλά δεν μπορούσα να δω τίποτα και είχα συνειδητοποιήσει ότι κανένας από εμάς δε θα κέρδιζε, αν έμενα κολημμένος πίσω του. Όμως, έχουμε μία συμφωνία, όταν η ομάδα ζητάει να πιέσεις και δεν μπορείς, να μην καταστρέψει τις πιθανότητες της ομάδας για νίκη. Έχουμε αυτού του είδους τη συμφωνία και πρέπει να πω ευχαριστώ που ήταν τζέντελμαν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!