Mazzanti Evantra με 1.000 ίππους (video)

Mazzanti Evantra με 1.000 ίππους (video)
Αν ο κατασκευαστής δεν σας λέει πολλά, οι 1.000 ίπποι ή αλλιώς Millecavalli όπως είναι και το όνομα του μοντέλου της Mazzanti, υπόσχονται πολλά περισσότερα.

Με 1.000 ίππους από τον V8 turbo κινητήρα των 7,2 λίτρων, το Mazzanti Evantra Millecavalli είναι σίγουρα το δυνατότερο ιταλικό υπέρ αυτοκίνητο που έχει ποτέ κατασκευαστεί. Στις 8 Ιουνίου 2016, ο Λούκα Μαζάντι θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Τορίνο το δημιούργημά του, που βασίζεται στο Evantra, το ένα και μοναδικό μοντέλο που κατασκευάζει στην βιοτεχνία του με τον καταιγιστικό ρυθμό των… 5 το χρόνο.

Πέρα από το όνομα, τον κυβισμό του κινητήρα και την συνολική του ισχύ ο κατασκευαστής δεν αποκαλύπτει πολλά περισσότερα. Είναι βέβαιο όμως ότι το βάρος θα διατηρηθεί πολύ χαμηλό, περίπου στα 1.300 κιλά του απλού Evantra, ενώ με 250 ίππους παραπάνω, από τους 751 που αποδίδει το ατμοσφαιρικό μοτέρ, το Millecavalli θα φτάνει μάλλον με άνεση τα 400 χλμ./ώρα, από τα 360 που είναι η μέγιστη ταχύτητα του βασικού Evantra.

Η δομή του πλαισίου και το αμαξώματος στο Millecavalli παραμένει ίδια με αυτή του Evantra, όπως αποδεικνύει η αποκάλυψη του μοντέλου στο video. Το πλαίσιο υλοποιείται από ατσάλι, ενώ το δεύτερο από αλουμίνιο για να παραμένει το βάρος όσο το δυνατόν χαμηλότερο.

Φυσικά ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και η κίνηση μεταδίδεται μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων στους πίσω τροχούς. Οι τελευταίοι έχουν διάμετρο 20 ιντσών και ειδικά ελαστικά κατασκευής Pirelli.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 25 μόλις Millecavalli, οπότε και το κόστος του μοντέλου μάλλον πρέπει να βρίσκεται κοντά ή πάνω από τα 1.500.000€, αν κρίνουμε από τα 900.000€ που κοστίζει, περίπου, το Evantra.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!