Γλίτωσε την ποινή ο Ραϊκόνεν

Γλίτωσε την ποινή ο Ραϊκόνεν

Ο Κίμι Ραϊκόνεν γλίτωσε την ποινή για ανασφαλή οδήγηση στο Μονακό, αφού οι αγωνοδίκες θεώρησαν ασφαλή τη μεταφορά του με σπασμένη πτέρυγα μέχρι το σικέιν.

Γλίτωσε την ποινή ο Ραϊκόνεν

Μία σπασμένη πτέρυγα ήταν το αποτέλεσμα του ατυχήματος του Κίμι Ραϊκόνεν στη στροφή του ξενοδοχείου στον αγώνα του Μονακό. Ο Iceman προσπάθησε να πάει τη Ferrari του μέχρι τα πιτς για να την αλλάξει, όμως μάταια, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι, ακινητοποίησε το μονοθέσιό του στην έξοδο του σικέιν, αφού ήθελε να βρει ασφαλή τοποθεσία για να το πράξει αυτό.

Κάτι που οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι δεν είναι επικίνδυνο, γι' αυτό και δεν τον τιμώρησαν με ποινή. «Ο πιλότος, όπως αποδείχτηκε, δήλωσε ότι σκέφτηκε αρχικά πως μπορούσε να πάει στα πιτς με ασφάλεια για να αντικαταστήσει τη μύτη. Τα μηνύματά από την ενδοεπικοινωνία το επιβεβαιώνουν.

Η ομάδα συμβούλεψε τον οδηγό ότι έπρεπε να σταματήσει το μονοθέσιο το συντομότερο δυνατόν. Αυτός είπε ότι ήθελε να το ακινητοποιήσει σε ασφαλή τοποθεσία και η πρώτη διαθέσιμη ήταν στη στροφή 10 (σικέιν)», ανέφερε η ανακοίνωση της FIA.

«Μπλόκαρα τους τροχούς και δεν μπόρεσα να πάρω τη στροφή. Είχα επαφή στον τοίχο και έβγαλα την μπροστινή πτέρυγα. Μετά από αυτό, πάλευα να πιάσω τους μπροστινούς, δεν ξέρω αν κάποιος με χτύπησε», είπε ο Ραϊκόνεν, ο οποίος είχε τη δεύτερη εγκατάλειψη στη σεζόν και πρώτη μετά από δύο σερί παρουσίες στο βάθρο σε Ρωσία (τρίτος) και Ισπανία (δεύτερος).

Best of internet