Φέτελ: «Μας τα χάλασε ο Μάσα»

Νίκος Τσιώκος
Φέτελ: «Μας τα χάλασε ο Μάσα»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραδέχτηκε ότι ο Φελίπε Μάσα ήταν ο λόγος που έχασε την ευκαιρία να... χτυπήσει τη νίκη στο Μονακό.

Για πολλούς γύρους ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν στην τρίτη θέση και θα μπορούσε ακόμα και να φτάσει τους δύο πρώτους, Λιούις Χάμιλτον και Ντάνιερ Ρικιάρντο. Όμως, ο Φελίπε Μάσα του στέρησε αυτή την ευκαιρία, όπως παραδέχτηκε ο Γερμανός στις δηλώσεις του.

«Ήμασταν επιθετικοί στο πρώτο πιτ στοπ, που πιστεύω ήταν σωστή απόφαση, αλλά σ' εκείνο το σημείο έπρεπε να βρω τρόπο να περάσω τον Φελίπε (Μάσα), κάτι που δεν έκανα. Αυτό μας κόστισε όλο το μομέντουμ και ήταν ο λόγος που μετά ενεπλάκη όλο αυτό το γκρουπ (μονοθεσίων). Αν είχα καθαρίσει τον Φελίπε, θα εστιάζαμε περισσότερο στις δύο πρώτες θέσεις και δε θα ανησυχούσαμε για το βάθρο.

Το μονοθέσιο ήταν αρκετά γρήγορο για καλύτερο αποτέλεσμα από εκεί που τερματίσαμε», είπε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής. Όσο για το δεύτερο πιτ στοπ και τη μαλακή γόμα, θεωρεί ότι ήταν σωστή η απόφαση της Ferrari. «Νομίζω ότι ήταν σωστή απόφαση να πάμε στη μαλακή γόμα.

Ήταν το πιο γρήγορο ελαστικό μέχρι το τέλος. Κλείσαμε διαφορά από τους πρωτοπόρους, όμως δεν υπήρχε πιθανότητα να τους πιάσουμε, εκτός κι αν έκαναν άλλο ένα πιτ στοπ, το οποίο δυστυχώς δεν έκαναν», ήταν τα λόγια του πιλότου της Scuderia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!