Έχουν μέλλον τα αυτόνομα αυτοκίνητα;

Έχουν μέλλον τα αυτόνομα αυτοκίνητα;
Τελευταία, διάφορες έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δεν είναι τόσο αγαπητά και δύσκολα κάποιος θα τα επέλεγε, με την Ιαπωνία να προσθέτει ότι δεν θέλει να δοκιμάζονται στους δρόμους της.

Παρά το γεγονός ότι κάθε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και αρκετές εταιρείες τεχνολογίας, εξελίσσουν τα αυτόνομα μοντέλα τους, η δημοτικότητά τους φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη. Πρόσφατα βγήκε στην δημοσιότητα μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που αναφέρεται σε αυτή την τεχνολογία, όμως τώρα έρχεται και η Ιαπωνία, που μπορεί να υποστηρίζει τα αυτόνομα αυτοκίνητα, όμως δεν θέλει να εξελίσσονται στους δρόμους της. Συγκεκριμένα, η αστυνομία της χώρας αναφέρει πως κάθε ένα αυτοκίνητο θα απαγορεύεται να κινείται αν δεν υπάρχει ένας άνθρωπος μέσα, ώστε να αναλάβει τον έλεγχο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Επίσης, το ίδιο άτομο θα είναι υπεύθυνο για την τήρηση του ΚΟΚ, όπως αναφέρουν οι JapanTimes. Ένα ακόμη... προαπαιτούμενο για την κίνηση ενός αυτόνομου αυτοκινήτου σε Ιαπωνικό δρόμο, θα είναι η ύπαρξη ενός μαύρου κουτιού, παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα, ώστε κάθε σφάλμα να καταγράφεται με ακρίβεια και να αντιμετωπίζεται άμεσα. Σύμφωνα με την αστυνομία, θα δημιουργηθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ώστε να αναλύσουν πιθανές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η νέα τεχνολογία. Ένα από τα κυριότερα θέματα, είναι ποιος θα είναι υπεύθυνος για το νόμο σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και μέτρα κατά των χάκερς που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!