Αυτό είναι το λεωφορείο του μέλλοντος (video)

Αυτό είναι το λεωφορείο του μέλλοντος (video)

Αυτό είναι το λεωφορείο του μέλλοντος (video)

Οι σύγχρονες απαιτήσεις δεν αφήνουν ούτε τις συγκοινωνίες στην... απ'έξω, με τα αυριανά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία, να είναι στην επιφάνεια της Γης και να μεταφέρουν... 1.400 επιβάτες. 

Όσο η τεχνολογία προχωράει και εξελίσσεται θα δίνει λύσεις για πολλά πράγματα ακόμη, με το λεωφορείο να είναι αυτό που μας απασχολεί αυτή τη φορά. Με έναν πανέξυπνο σχεδιασμό, το τεράστιο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς κινείται κανονικά στους δρόμους, όμως δεν επηρεάζει την κυκλοφορία, ούτε μειώνει το πλάτος του οδοστρώματος όπως για παράδειγμα το τραμ. Απλά, πατάει σε δύο λεπτά σημεία στην άκρη του δρόμου και αφήνει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα να προσπερνούν από το κάτω μέρος του, καθώς έχει «αέρα» περίπου 2,10 μέτρων. Το συνολικό του ύψος αγγίζει τα 4,50 μέτρα, το μήκος τα 60,60 μέτρα και το πλάτος τα 7,80 μέτρα! 

Οπότε, οι οδηγοί δεν «κολλάνε» πίσω από το λεωφορείο, όμως το καλύτερο είναι ότι το τελευταίο δεν καθυστερεί στο μποτιλιάρισμα, καθώς όταν έχει κίνηση, προσπερνάει το λεωφορείο τα άλλα οχήματα από πάνω! Επίσης, είναι ηλεκτρικό οπότε δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα της πόλης, ούτε προκαλεί κάποιου είδους ηχορύπανση, λόγω του ότι είναι εντελώς αθόρυβο. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 60 χλμ./ώρα, η οποία επαρκεί για άνετες εντός πόλης μετακινήσεις, ενώ η παραγωγή του συγκεκριμένου μέσου έχει αρχίσει ήδη να εξετάζεται για το Πεκίνο. Σύμφωνα με τον Αρχιμηχανικό του πρότζεκτ, η ιδέα είναι αρκετά ρεαλιστική και ίσως το δούμε σύντομα στους δρόμους, με μια πιλοτική περίοδο να ξεκινάει ήδη από το καλοκαίρι στην Κινεζική πόλη. Αν το όχημα κάνει ότι υπόσχεται, δεν θα επηρεάζει την κυκλοφορία, δεν θα καθυστερεί να φτάσει στις στάσεις του και θα μπορεί να μεταφέρει έως και 1.400 επιβάτες, πολλούς περισσότερους δηλαδή από όσους χωράει ένα συμβατικό λεωφορείο. Δείτε το βίντεο! 

Futuristic straddling bus allows cars running underneath

Best of internet