Ρικιάρντο: «Με γαμ... δύο φορές!» (vid)

Νίκος Τσιώκος
Ρικιάρντο: «Με γαμ... δύο φορές!» (vid)
Την απογοήτευσή του για το δεύτερο πιτ στοπ του εξέφρασε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος τόνισε ότι η Red Bull τον γαμ... για δεύτερο σερί Σαββατοκύριακο!

Μπορεί να τερμάτισε δεύτερος και να ανέβηκε στο βάθρο του Μονακό, όμως μόνο ικανοποιημένος δεν είναι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός είδε τη Red Bull να του καταστρέφει τον αγώνα στο δεύτερο πιτ στοπ του και δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του. «Πώς αισθάνομαι; Χωρίς να βλασφημίσω είναι δύσκολο.

Σαν να έτρεχα με φορτηγό με ελαστικά 18 ιντσών για δεύτερο σερί Σαββατοκύριακο. Πήρα ένα βάθρο στο Μονακό και θα έπρεπε να είμαι χαρούμενος και ευγνώμων. Όμως, δεν έχω κάτι καλό να πω. Είδαμε τη βροχή και ότι υπήρχε άλλη μία πιθανότητα να δοκιμάσω τον εαυτό μου», είπε, αρχικά, και μετά ξέσπασε, όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβη στο δεύτερο πιτ στοπ.

«Με φώναξαν μέσα, δεν ήταν καθυστερημένη απόφαση. Απ' έξω φάνηκε ότι δώσαμε ένα σόου, αλλά δεν ήταν τόσο συναρπαστικό όσο έπρεπε. Για δεύτερο σερί Σαββατοκύριακο με γαμ...!», είπε ο πιλότος των «κόκκινων ταύρων».

Όσο για τη Βαρκελώνη, υπενθυμίζουμε ότι τον έβαλαν για τρίτο πιτ στοπ, τη στιγμή που ήταν μπροστά και ο Μαξ Φερστάπεν ακολουθούσε διαφορετική στρατηγική. Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε πως τουλάχιστον σήμερα δε θα γίνει κάποια συζήτηση με την ομάδα του. «Όχι σήμερα. Απλά θέλω να φύγω από εδώ για να είμαι ειλικρινής».

Μάρκο: «Ανθρώπινο λάθος»

Για το περίφημο πιτ στοπ μίλησε και ο Χέλμουτ Μάρκο, που χαρακτήρισε την γκάφα των Αυστριακών ως ανθρώπινο λάθος. «Υπήρξε παρεξήγηση και λάθος επικοινωνία. Θα ερευνήσουμε και θα βρούμε τι συνέβη, αλλά ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Πραγματικά λυπάμαι για τον Ρικιάρντο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του απολογηθούμε», δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της RBR.

Τέλος, υπενθυμίζουμε τι ακριβώς έγινε στο δεύτερο πιτ στοπ του Ρικιάρντο στο Μόντε Κάρλο. Ο Αυστραλός μπήκε για να βάλει από ενδιάμεσα την πολύ μαλακή γόμα, με την οποία πήγε μέχρι τέλους. Όμως, στη Red Bull έκαναν τραγικό λάθος, καθώς όχι μόνο καθυστέρησαν, αλλά έφερναν ένα-ένα τα ελαστικά. Έτσι, το πιτ στοπ διήρκεσε 13.6 δεύτερα και ο Ρικιάρντο έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τη νίκη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!