«Στροφή» προς τον ηλεκτρισμό η Volkswagen

«Στροφή» προς τον ηλεκτρισμό η Volkswagen

«Στροφή» προς τον ηλεκτρισμό η Volkswagen

Το Group της Volkswagen αλλάζει τα πλάνα του και κοιτάει προς τα ηλεκτρικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μέχρι το 2025, θα πρέπει να έχει πουλήσει περίπου 1 εκατομμύριο τέτοια αυτοκίνητα. 

Τα «πράσινα» αυτοκίνητα μεγαλώνουν τον όγκο των πωλήσεών τους συνεχώς και η Volkswagen θέλει να επικεντρώσει σε αυτά την προσοχή της. Στόχος της είναι μέχρι το 2025 να έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν και ηλεκτρικό ρεύμα για την κίνησή τους, δηλαδή συμβατικά υβριδικά, επαναφορτιζόμενα υβριδικά (Plug-In Hybrids) ή αμιγώς ηλεκτρικά. 

Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να παρουσιαστούν περισσότερα τέτοια μοντέλα, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται καθώς μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα έχουμε δει περίπου 20 νέα. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιαστούν θα είναι τεχνολογικά εξελιγμένα και θα ενσωματώνουν διάφορες τεχνολογίες, ενώ οι κορυφαίες προτάσεις θα είναι σε θέση να καλύπτουν έως και 500 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια μόνο πλήρη φόρτιση! Το Volkswagen Group αναφέρει ότι είναι έτοιμο για να διπλασιάσει την παραγωγή των ηλεκτρικών-υβριδικών μοντέλων της σε τρία εργοστάσια στην Ευρώπη, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί. 

Best of internet