Γίνετε πιο άνδρες!

Γίνετε πιο άνδρες!
Μια νέα μελέτη που ήρθε πρόσφατα στο φως, εξηγεί το λόγο που οι άνδρες αγοράζουν «αντρικά αυτοκίνητα» οι ίδιοι νιώθουν πως τους κάνουν πιο άνδρες, αλλά αυτό ήταν μέχρι τώρα ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Η λύση βρέθηκε. Η ιδιοκτησία και η οδήγηση ενός «αντρικού» αυτοκινήτου ανεβάζει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ του Καναδά, ( Το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια είναι δημόσιο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Μοντρεάλ, και είναι ένα από τα δύο πανεπιστήμια της πόλης, όπου η αγγλική είναι η κύρια γλώσσα διδασκαλίας) ο μεγάλος ενθουσιασμός οδήγησης σπορ αυτοκινήτων με υψηλή ταχύτητα, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης στον οργανισμό του άνδρα. Παλαιότερα όποιος οδηγούσε με ταχύτητα το σπορ αυτοκίνητό του, συνέβαινε το αντίθετο. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι έρευνες του πανεπιστημίου και εξηγεί επιστημονικώς γιατί όταν οι άνδρες βιώνουν την κρίση της μέσης ηλικίας, θέλουν να αγοράσουν ακριβά σπορ αυτοκίνητα.

Η μελέτη αναφέρει πως τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και κατάθλιψης. Έτσι οι άνδρες άνω των 50 ετών με χαμηλά επίπεδα της ορμόνης αυτής (τεστοστερόνης) έχουν 33% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από αυτούς που έχουν φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης. Με το γεγονός πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες παράγουν μικρότερα επίπεδα τεστοστερόνης από τις άλλες ηλικίες είναι θεμιτή κάθε «τεχνητή» μέθοδος αύξησης της τεστοστερόνης, όπως είναι η οδήγηση -ας πούμε- ενός υπεργρήγορου σπορ αυτοκινήτου!

Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι συμμετέχοντες, έπρεπε να οδηγήσουν πάνω από μια ώρα σπορ αυτοκίνητα, ενώ την επόμενη ημέρα οδήγησαν παλαιότερα μοντέλα ή οικογενειακά αυτοκίνητα. Το δείγμα σάλιου για τους άνδρες που οδηγούσαν τα γρήγορα αυτοκίνητα έδειξε ότι η τεστοστερόνη τους αυξάνεται, ενώ αντίθετα όταν οδήγησαν τα παλιότερα αυτοκίνητα βρέθηκε μικρή μείωση της ορμόνης.

Επίσης βρέθηκε ότι το μεγαλύτερο επίπεδο στην αύξηση της τεστοστερόνης στους άνδρες, ήταν όταν οδηγούσαν μέσα σε ένα πολυσύχναστο μέρος της πόλης, όπου υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες για να θαυμάσουν όμορφες γυναίκες. Οι τιμές της ορμόνης μειώθηκαν ελαφρά κατά την οδήγηση σε αγροτικές περιοχές και σε μέρη χωρίς την παρουσία θεατών!!!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επίδραση του γρήγορου αυτοκίνητου στο ανδρικό σώμα είναι ένα είδος σεξουαλικής ταυτότητας, με την οποία οι άνδρες ανταγωνίζονται την προσοχή των γυναικών.

Ωραία. Τώρα που μίλησε η επιστήμη ας απενοχοποιήσουμε την έλξη που έχουμε για ένα σπορ αυτοκίνητο. Μας κάνει καλό. Μας κάνει πιο άνδρες. Πάμε να διαλέξουμε αυτοκίνητο και να δούμε 10 επιλογές που δύσκολα θα δείτε μια γυναίκα να τις οδηγεί._

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!