O τολμών νικά

O τολμών νικά
Αν υπήρχε βραβείο για το πιο άνετο μεγάλο SUV, τότε το Ford Edge θα ήταν ένας από τους βασικούς διεκδικητές του. Αρα πολύ καλά έκανε και το φέρνει πλέον η εταιρεία στην Ευρώπη και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα.

Το να ξεκινά η τιμή ενός μοντέλου μαζικής παραγωγής της Ford από περίπου 55.000 ευρώ, υποδηλώνει –αν μη τι άλλο- αυτοπεποίθηση. Το νέο Edge το τολμά, εξάπτοντας έτσι τη δημοσιογραφική μας περιέργεια, για το κατά πόσον είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στα ίσια ανταγωνιστές επιπέδου μίας Mercedes GLE, ενός Audi Q7 ή ενός VW Touareg, καθώς ανήκει στην ίδια κατηγορία μαζί τους. Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση και το οδηγικό test drive στην περιοχή γύρω από το Μόναχο μας έλυσε κάθε απορία και μας απάντησε με εμφατικό τρόπο στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Το μεγάλο SUV της Ford κατασκευάζεται στον Καναδά και έρχεται με αρκετή χρονική υστέρηση στην Ευρώπη, καθώς κυκλοφορεί εδώ και καιρό στη Βόρεια Αμερική. Στη χώρα μας αναμένεται να λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο με δίλιτρους πετρελαιοκινητήρες 180 και 210 ίππων και τετρακίνηση σε όλες τις εκδόσεις. Η πρώτη εκδοχή συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και η δεύτερη με ένα εξατάχυτο, αυτόματο σαζμάν, που πείθει με τον... Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!