Χάμιλτον: «Όλα μπορούν να συμβούν»

Νίκος Τσιώκος
Χάμιλτον: «Όλα μπορούν να συμβούν»
Ο Λιούις Χάμιλτον τόνισε ότι όλα μπορούν να συμβούν στον αυριανό αγώνα του Μονακό φέρνοντας ως παράδειγμα τη νίκη του το 2008, όταν και πάλι είχε εκκινήσει τρίτος.

Στο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην αρχή του Q3 στάθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος τόνισε ότι όλα μπορούν να συμβούν στον αυριανό αγώνα του Μονακό και πως ενδεχόμενη βροχή μπορεί να ανακατέψει την... τράπουλα. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη νίκη του το 2008, όταν και πάλι εκκίνησε από την τρίτη θέση.

«Είναι δύσκολο να βρω τα σωστά λόγια. Ήμουν ο πιο γρήγορος σήμερα, όμως δυστυχώς το πρόβλημα στην αρχή του Q3 σήμαινε ότι δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον ρυθμό. Έκανα το καλύτερο και είμαι χαρούμενος με τον χρόνο μου. Τουλάχιστον, θα εκκινήσω από την τρίτη θέση, ενώ θα μπορούσε να ήταν η δέκατη.

Γι' αύριο η Red Bull έχει κάνει κάτι διαφορετικό βάζοντας τον Ντάνιελ (Ρικιάρντο) με την πολύ μαλακή γόμα. Δεν είμαι σίγουρος πώς θα λειτουργήσει, αλλά οι γόμες είναι αρκετά παρόμοιες. Οπότε δε νομίζω μας δώσει κάτι στην εκκίνηση η πάρα πολύ μαλακή γόμα. Αν ο Ντάνιελ μπει στην πρώτη στροφή όντας μπροστά, θα μείνει εκεί και θα κάνει τα ελαστικά να διαρκέσουν, ενώ όλοι θα παλεύουμε με τα δικά μας πίσω του, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να προσπεράσεις εδώ.

Ακόμα και η πιο μαλακή γόμα είναι αρκετά σκληρή, οπότε η στρατηγική θα είναι ένα πιτ στοπ, αν ο αγώνας παραμείνει στεγνός, που το κάνει πιο δύσκολο. Λίγη βροχή θα ανακατέψει λίγο τα πράγματα. Η τελευταία φορά που εκκίνησα τρίτος εδώ ήταν το 2008, όταν κέρδισα τον αγώνα. Όλα μπορούν να συμβούν», ανέφερε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!