Ρικιάρντο: Πρώτος Αυστραλός με pole position μετά από 3,5 χρόνια (gTV)

Νίκος Τσιώκος
Ρικιάρντο: Πρώτος Αυστραλός με pole position μετά από 3,5 χρόνια (gTV)
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έγινε ο πρώτος Αυστραλός που κατακτά pole position, έπειτα από 3,5 χρόνια, ενώ είναι ο τέταρτος από τη χώρα των καγκουρό που το πράττει αυτό.

Κάθε λόγο να πανηγυρίζει έχει ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, αφού κατέκτησε την pole position για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula1. Ωστόσο, με την εξέλιξη αυτή προέκυψε ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό, το οποίο δεν βλέπουμε και πολύ συχνά. Συγκεκριμένα, ο πιλότος της Red Bull έγινε ο πρώτος Αυστραλός που βρέθηκε στην pole, μετά από 3,5 χρόνια.

Για την ακρίβεια, είναι παραπάνω από 3,5 χρόνια, αφού έχουν περάσει 3 χρόνια και 7 μήνες παρά 4 ημέρες από τη 2η Νοεμβρίου 2013, όταν ήταν poleman ο Μαρκ Γουέμπερ στο Άμπου Ντάμπι. Επίσης, ο Ρικιάρντο έγινε ο τέταρτος από τη χώρα των καγκουρό που κατακτά την pole, με τους Τζακ Μπράμπχαμ, Άλαν Τζόουνς να είναι μαζί με τον Γουέμπερ οι άλλοι τρεις.

Μάλιστα, ο τελευταίος με τον Μπράμπχαμ μοιράζονται την κορυφή της λίστας με 13 pole, ενώ ακολουθεί ο Τζόουνς με 6. Από εκεί και πέρα, ο Ρικιάρντο έγινε ο υπ' αριθμόν 97 κάτοχος της pole position στην F1. Κάτι που σημαίνει ότι μένουν άλλοι τρεις για να έχουμε 100 διαφορετικούς poleman στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη pole της Red Bull, μετά το Γκραν Πρι της Βραζιλίας το 2013 στις 23 Νοεμβρίου, όταν σε αυτή τη θέση βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Οι Αυστραλοί poleman στην F1

Μαρκ Γουέμπερ13

Τζακ Μπράμπχαμ 13

Άλαν Τζόουνς 6

Ντάνιελ Ρικιάρντο 1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!