Το ατύχημα του Φερστάπεν στο Μονακό (vid)

Νίκος Τσιώκος
Το ατύχημα του Φερστάπεν στο Μονακό (vid)
Δείτε το ατύχημα του Μαξ Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό, με τον Ολλανδό να καταλήγει στον τοίχο.

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του πριν την έναρξη του Γκραν Πρι να μείνει μακριά από τους τοίχους, όμως ο Μαξ Φερστάπεν δεν τα κατάφερε. Ο Ολλανδός, ο οποίος πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας του στη Βαρκελώνη, όμως στις κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό έκανε λάθος και στο Μόντε Κάρλο αυτά πληρώνονται.

Συγκεκριμένα, χτήύπησε στις μπαριέρες πριν το σικέιν στην πισίνα, με αποτέλεσμα να σπάσει την ανάρτηση στον μπροστά δεξί τροχό του και να καταλήξει στον τοίχο στην έξοδο του σικέιν. Έτσι, εγκατέλειψε από το Q1 την προσπάθειά του και έχασε την ευκαιρία να έχει ένα καλό πλασάρισμα στις κατατακτήριες.

Μάλιστα, ο χρόνος του δεν κάλυπτε το 107% του πρώτου του Q1, όμως θα αγωνιστεί κανονικά, όπως αποφάσισαν οι αγωνοδίκες. «Έστριψα πολύ νωρίς, γι' αυτό χτύπησα στον τοίχο, έσπασα την ανάρτηση και πήγα ευθεία στον τοίχο. Ένιωθα αρκετά καλά πριν.

Στον πρώτο μου γύρο που πίεσα ένιωσα πιο σίγουρος απ' όλους τους άλλους γύρους από πλευράς ισορροπίας του μονοθεσίου επειδή το δεύτερο κομμάτι μου ήταν δύο δέκατα πιο γρήγορο από αυτό που είχα κάνει. Όμως, μετά στο σικέιν υποτίμησα την πρόσφυση που είχα, έστριψα πολύ νωρίς και όλα πήγαν στραβά», δήλωσε ο 18χρονος, μετά το ατύχημά του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!