Πώς θα μοιάζει το επόμενο Dacia Duster;

Πώς θα μοιάζει το επόμενο Dacia Duster;
Σύμφωνα με το ιταλικό omniauto, αυτή θα είναι η εικόνα του πετυχημένου SUV της Dacia, που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2017.

Μετά από έξι γεμάτα χρόνια στην παραγωγή και ένα facelift, το φτηνότερο μικρό – μεσαίο SUV της αγοράς και το πιο πετυχημένο μοντέλο της Dacia, το Duster, όλοι συμφωνούν ότι έφτασε η ώρα να αλλάξει.

Η ρουμανική εταιρεία δεν επιβεβαιώνει τίποτα, όλες όμως οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που θα παρουσιαστεί το μοντέλο δεύτερης γενιάς.

Συμφωνία επίσης υπάρχει και στο γεγονός ότι το Duster δεν θα έχει πλέον μια μόνο έκδοση, αλλά δύο, μια πενταθέσια με αμάξωμα μήκους περίπου 4,3 μέτρων και μια εφταθέσια, με μήκος 4,5 μέτρα, στο πρότυπο των Qashqai και X-Trail.

Αυτό σημαίνει ότι το Duster θα βασίζεται στο πλαίσιο CMF το οποίο χρησιμοποιείται από τη μητρική Renault για μια πλειάδα επιβατικών και SUV μοντέλων, τόσο δικών της, όσο και της Nissan.

Παρότι η καλλιτεχνική απεικόνιση του omniauto δείχνει το Duster νέας γενιάς να διατηρεί σχεδόν αμιγή την εξωτερική του σχεδίαση, έχει σαφώς νέα στοιχεία όπως τους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα που του εξασφαλίζουν πολύ πιο σύγχρονη όψη. Δεδομένο θεωρείται ότι η Dacia δεν θα πειραματιστεί ιδιαίτερα με την εξωτερική εμφάνιση, η οποία θεωρείται –και είναι- εξαιρετικά επιτυχημένα.

Αντίθετα, το εσωτερικό θα είναι πιο σύγχρονο, με αναβαθμισμένα πλαστικά και εξοπλισμό, ενώ τα μηχανικά μέρη δεν θα έχουμε εκπλήξεις. Κινητήρας πετρελαίου θα είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος 1.5 dci και βενζίνης ο 1.2 TCe ή αι ο ατμοσφαιρικός 1.6, ανάλογα με τη χώρα για την οποία θα προορίζεται το μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!