Αγωνιστικά Peugeot, στο παρελθόν και στο μέλλον

Αγωνιστικά Peugeot, στο παρελθόν και στο μέλλον
Το πρωτότυπο Peugeot L500R Hybrid είναι το αγωνιστικό της νέας χιλιετίας, που δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής για τη νίκη της εταιρείας στο Indianapolis 500.

Εκατό χρόνια πριν, το Peugeot L45 με οδηγό τον Ντάριο Ρέστα κερδίζει τον εμβληματικό αμερικανικό αγώνα Indianapolis 500. Το ημερολόγιο δείχνει 30 Μαΐου 1916.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά, θέλοντας να υπενθυμίσει την τεράστια αγωνιστική της κληρονομιά, η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο L500R Hybrid. Αυτό μπορεί να είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο, ενσωματώνει όμως όλη την τεχνογνωσία και τις αξίες της εταιρείας, εκφρασμένες στη μορφή των πραγμάτων που θα έρθουν.

Το πανάλαφρο αμάξωμα του L500R έχει ελάχιστη μετωπική επιφάνεια χάρη στο ύψος του 1 μόλις μέτρου, ενώ ζυγίζει 1.000 κιλά παρά την υιοθέτηση τριών κινητήρων. Ένας εσωτερική καύσης και δύο ηλεκτρικοί, παράγουν ισχύ 500 ίππων και ροπή 750 Nm, εξασφαλίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις με επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Παρότι ο προπάππους του L500R, το L45, ήταν ένα διθέσιο αγωνιστικό, το πρωτότυπο είναι μονοθέσιο, σε μια προσπάθεια να αποτελεί προέκταση του σώματος του οδηγού του. Στο εσωτερικό, η προβολή όλων των ενδείξεων και των οργάνων γίνεται μέσω τεχνολογίας ολογραμμάτων, δείχνοντας το μέλλον του iCockpit της Peugeot.

Αισθητικά το αυτοκίνητο είναι σαφώς εντυπωσιακό με το εξαιρετικά χαμηλό του προφίλ και το μακρύ και φαρδύ αμάξωμα, που είναι βαμμένο στη νέα διχρωμία που χαρακτηρίζει τα σύγχρονα σπορ Peugeot όπως το 308 GTi. Εδώ, ωστόσο, το κυρίαρχο χρώμα είναι το μπλε, ακριβώς όπως και αυτό του επιτυχημένου προγόνου του, του L45.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!