Το «δώρο» της BMW για τα 30ά γενέθλια της M3

Το «δώρο» της BMW για τα 30ά γενέθλια της M3
Η BMW M3 έγινε 30 ετών και η εταιρεία από τη Βαυαρία το γιορτάζει, παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση με περισσότερη ισχύ, αναβαθμισμένη εξωτερική εμφάνιση και αποκλειστικά χρώματα.

Πέρασαν τριάντα χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης M3 με τον κωδικό E30 και από τότε, το μοντέλο έχει αλλάξει πολύ, έχει φορέσει μεγαλύτερους κινητήρες και έχει πολλαπλάσια ισχύ. Όμως, το βασικό της χαρακτηριστικό έχει παραμείνει το ίδιο και δεν είναι άλλο από την οδηγική απόλαυση που προσφέρει! Για αυτή, η BMW κατασκεύασε μια ειδική M3 για τον εορτασμό των γενεθλίων της, με αρκετές αλλαγές. Αρχικά, κέρδισε 25 ίππους και πλέον ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 3.0 λίτρων με τα δύο τούρμπο, αποδίδει 450 άλογα.

Η ανάρτηση είναι η ίδια με εκείνη που προσφέρεται με το Competition Pack, ενώ «φοράει» τις μοναδικής σχεδίασης ζάντες των 20 ιντσών που είδαμε για πρώτη φορά στην M4 GTS με ελαστικά 265/30 εμπρός και 285/30 πίσω. Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης αλλαγές, με νέα καθίσματα που φέρουν το λογότυπο της ειδικής έκδοσης, ταμπελάκι με αρίθμηση καθώς θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό και ειδικά σήματα στο ταμπλό και τις πόρτες. Τα 500 κομμάτια που θα κατασκευαστούν θα είναι όλα στο αποκλειστικό χρώμα Macao Blue των φωτογραφιών, το οποίο κάποτε ήταν αποκλειστικό προνόμιο της E30 M3 και τώρα η BMW το επαναφέρει στο προσκήνιο με την έκδοση 30 Jahre M3 (30 χρόνια M3).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!