Ανανέωση και για το GT-R Nismo

Ανανέωση και για το GT-R Nismo

Παρουσιάστηκε και η έκδοση Nismo του βελτιωμένου για το 2016 Nissan GT-R, στην οποία ο V6 κινητήρας αποδίδει 600 ίππους.

Ανανέωση και για το GT-R Nismo

Μετά την αισθητική και μηχανολογική ανανέωση του supercar της Nissan, του GT-R, ακολούθησε και η ειδική έκδοση Nismo. Αισθητικά το μοντέλο ακολουθεί τις αλλαγές της απλής έκδοσης, που υπενθυμίζουμε ότι πλέον αποδίδει 570 ίππους. Αντίθετα, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο Nismo δεν έχει αυξημένη ισχύ, η οποία παραμένει στους 600 ίππους από τον V6 κινητήρα των 3,8 λίτρων, με ροπή  652 Nm. Οι σημαντικές αλλαγές αφορούν στο πιο στιβαρό αμάξωμα, την καλύτερη αεροδυναμική και την πιο ακριβή και αποτελεσματική οδική συμπεριφορά.

Σε σχέση με την απλή έκδοση, η Nismo διαθέτει προφυλακτήρα εμπρός από ίνες άνθρακα και ενισχυμένο καπό, ώστε να μην υπάρχουν παραμορφώσεις στις πολύ υψηλές ταχύτητες που επηρεάζουν την αεροδυναμική και την σταθερότητα.

Παρά την διατήρηση της ισχύος του κινητήρα στο ίδιο επίπεδο, το πιο στιβαρό αμάξωμα επέτρεψε αλλαγές στα αμορτισέρ, τα ελατήρια και τις ράβδους στρέψης, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη Nissan, το ανανεωμένο Nismo να είναι 2% πιο γρήγορο σε στροφές και πίστα, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις και διακόπτες αλλαγών στο τιμόνι, ενώ οι τροχοί έχουν διάμετρο 20 ιντσών και τα τεράστια φρένα με τις δαγκάνες έξι εμβόλων προέρχονται από την Brembo.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων είναι εντελώς νέα και όλες οι επενδύσεις υλοποιούνται από δέρμα υψηλής ποιότητας Στο κέντρο της κονσόλας η multimedia μονάδα έχει πλέον μόνο έντεκα διακόπτες από 27, ενώ η οθόνη αφής 8 ιντσών διαθέτει μεγάλα εικονίδια για ακόμα καλύτερη λειτουργικότητα.

Προς το παρόν η Nissan δεν έχει αποκαλύψει τα στοιχεία επιδόσεων του ανανεωμένου GT-R Nismo -ωστόσο δεν θα πρέπει να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά του προηγούμενου μοντέλου, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και τελική ταχύτητα 315 χλμ./ώρα. Επίσης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί πότε θα είναι διαθέσιμο και σε ποια τιμή.

 

Best of internet