Με 275 ίππους το Clio R.S. 16 (video)

Με 275 ίππους το Clio R.S. 16 (video)
Σε πρωτότυπη μορφή με δίλιτρο κινητήρα, το Renault Clio R.S. 16 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο φημισμένο Γκραν Πρι του Μονακό.

Ένα αγωνιστικό για το δρόμο, σε ένα αγώνα που γίνεται σε δημόσιους δρόμους. Η παρουσίαση του νέου Renault Clio R.S. 16 δεν είναι διόλου τυχαίο που συμπίπτει με το Γκραν Πρι του Μονακό.

Η γαλλική εταιρεία θέλει έτσι να δείξει ότι το αγωνιστικό DNA του πιο δυνατού Clio ταιριάζει απόλυτα τόσο στις πίστες, όσο και στο δρόμο και φυσικά να συνδέσει την τεράστια αγωνιστική της ιστορία με ένα συναρπαστικό και δημοφιλές σπορ μοντέλο.

Παρότι πρωτότυπο, το Clio R.S. 16 μάλλον δεν θα μείνει εκθεσιακό είδος, καθώς το «πείραμα» της τοποθέτησης των μηχανικών μερών του Megane R.S. 275 Trophy R θεωρείται απόλυτα επιτυχημένο.

Το μικρό Clio έπρεπε να φαρδύνει κατά 6 εκατοστά ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το δίλιτρο, τετρακύλινδρο, turbo κινητήρα του μεγαλύτερου αδελφού του, όπως και τους τροχούς των 19 ιντσών, τα φρένα και μέρη από την εμπρός ανάρτηση. Η πίσω αεροτομή, η πίσω ανάρτηση και αεροδυναμικές παρεμβάσεις στο αμάξωμα είναι δάνειο από την αγωνιστική έκδοση rally του Clio, την R3T.

Αισθητικά το αυτοκίνητο έχει αρκετές παρεμβάσεις, κυρίως ουσίας, καθώς έπρεπε να βρεθούν τρόποι για την καλύτερη ψύξη του μοτέρ. Για το σύστημα εξαγωγής, η Renault προτίμησε την Akrapovic, ώστε το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό τόσο ως απόδοση, όσο και ως ακουστική.

Η απόδοση του κινητήρα δεν έχει αλλάξει, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 275 ίπποι και τη ροπή 360 Nm, νούμερα πολύ υψηλά για το βάρος και το μέγεθος του αυτοκινήτου.

Αναφορικά με τις επιδόσεις η εταιρεία δεν δίνει στοιχεία, αλλά υποθέτουμε ότι αυτές θα είναι κατά πολύ ανώτερες των ήδη εξαιρετικών της έκδοσης με τους 220 ίππους.

Βαμμένο στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας της F1, το Clio R.S. 16 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη έξοδο στο σιρκουί πόλης του Μονακό, στα χέρια του Κέβιν Μάγκνουσεν, οδηγού του μονοθέσιου της Renault.

Στη συνέχεα, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσης και στο Goodwood Festival of Speed στη Βρετανία, που θα πραγματοποιηθεί από 23 – 26 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα, ελπίζουμε να το δούμε και σε μια κοντινή μας έκθεση της Renault πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!