Οι πιο απίθανοι νικητές της Formula 1

Οι πιο απίθανοι νικητές της Formula 1
Ποιοι άσημοι νεαροί οδηγοί και ποιοι έμπειροι, αλλά αποτυχημένοι, πιλότοι της Formula 1 αιφνιδίασαν νικώντας από το…πουθενά σε κάποιο Γκραν Πρι τα τελευταία 20 χρόνια;

Ο Μαξ Φερστάπεν ήρθε για να μείνει. Πολλοί ειδικοί βλέπουν μάλιστα σε αυτόν έναν μελλοντικό Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ωστόσο, ακόμη και αυτοί αιφνιδιάστηκαν από τη νίκη του νεαρότερου οδηγού στην ιστορία της Formula 1, που ήρθε όντως πολύ νωρίς, αν και για να επιτευχθεί, χρειάστηκε να βγουν εκτός αγώνα οι δύο Mercedes.

Ο 18χρονος Ολλανδός δεν αποτελεί ωστόσο τη μοναδική έκπληξη, αφού τις τελευταίες δύο δεκαετίες υπήρξαν και άλλοι νικητές σε Γκραν Πρι της Formula 1, τους οποίους δεν τους υπολόγιζε κανένας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γάλλου Ολιβιέ Πανί με Ligier, που θριάμβευσε το 1996 ανέλπιστα στο Μονακό κατακτώντας έτσι τη μία και μοναδική νίκη της καριέρας του στη Formula 1.

Τρία χρόνια αργότερα, δηλαδή το 1999, έκανε την έκπληξη ο Βρετανός Τζόνι Χέρμπερτ με Stewart – Ford στο απαιτητικό Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας. Ο Χέρμπερτ συμμετείχε από το 1989 έως το 2000 στη Formula 1 και πέτυχε συνολικά τρεις νίκες.

Το 2003 είχαμε και πάλι έναν…απρόσμενο νικητή με τον Ιταλό Τζιανκάρλο Φιζικέλα στο τιμόνι ενός μονοθεσίου της Jordan. Σε δεκατρία χρόνια, κατέφερε να δει ο Ιταλός τρεις φορές πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αιφνιδίασε τους ειδήμονες το 2008, όταν ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Γκραν Πρι της Μόντσα, παρόλον ότι οδηγούσε μία δευτεροκλασάτη Toro Rosso. Πάντως ο Γερμανός απέδειξε, ότι δεν ήταν κομήτης, αφού στη συνέχεια κατέκτησε πολύ περισσότερες νίκες, όπως επίσης τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Formula 1.

Ποιος περίμενε εξάλλου να δει τον Πάστορ Μαλντονάντο στη λίστα των νικητών σε αγώνα της Formula 1; Και όμως, ο Βενεζουαλός τα κατάφερε το 2012 στη Βαρκελώνη με την ομάδα της Williams. Hταν η μοναδική νίκη του Μαλντονάντο στη Formula 1, από την οποία αποχώρησε μετά την περυσινή σεζόν.

Για να δούμε λοιπόν, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Πάντως ο Μαξ Φερστάπεν θα μας απασχολήσει σίγουρα πολύ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!