Δεν κάνει ο κινητήρας τη διαφορά λέει ο Ρικιάρντο

Δεν κάνει ο κινητήρας τη διαφορά λέει ο Ρικιάρντο

 Δεν κάνει ο κινητήρας τη διαφορά λέει ο Ρικιάρντο

Ο εντυπωσιακός χρόνος με την Red Bull στο FP2 του Μονακό ήταν αποτέλεσμα της ισορροπίας του μονοθέσιου, δήλωσε ο Αυστραλός οδηγός. 

Μισό δευτερόλεπτο λιγότερο από τον καλύτερο χρόνο της Mercedes του Χάμιλτον, είναι ένα επίτευγμα που εντυπωσίασε ακόμα και τον διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull, τον Κρίστιαν Χόρνερ. «Ήταν μια απίστευτα εντυπωσιακή στιγμή αυτή που μας πρόσφερε ο Ντάνιελ (Ρικιάρντο). Ασχέτως του τύπου των ελαστικών, ήταν συνεχώς πιο γρήγορος από τις Mercedes».

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο ρυθμός του Αυστραλού είχε να κάνει με το νέο κινητήρα που διέθεσε η Renault για το μονοθέσιο της Red Bull –ο οποίος δεν είχε τοποθετηθεί σε αυτό του Φερστάπεν.

Ωστόσο, ο  ίδιος ο Ρικιάρντο έχει διαφορετική άποψη: «Η εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο είναι το κλειδί της διάκρισης στο Μονακό. Ο κινητήρας ίσως να έδωσε ένα ή δύο δέκατα καλύτερο χρόνο, αλλά σίγουρα όχι έξι. Ήταν η ισορροπία του αυτοκινήτου που μου έδινε εμπιστοσύνη, ώστε να πιέσω στο όριο».

Έως το Σάββατο ωστόσο, που θα ξεκινήσει η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών και οι κατατακτήριες, η Mercedes έχει το χρόνο να αντιδράσει;

«Νομίζω ότι η Mercedes θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για να κερδίσει το χαμένο χρόνο και σίγουρα θα πλησιάσει. Ωστόσο στόχος μου είναι η νίκη την Κυριακή και νομίζω ότι τώρα είναι η ιδανική στιγμή και το σωστό μέρος για να κερδίσω», υποστήριξε ο Ρικιάρντο.

Για χάρη του θεάματος, εμείς του το ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτή να μην είναι μόνο μια αναλαμπή για την Red Bull, αλλά η απαρχή μιας έντονα ανταγωνιστικής και αποδοτικής περιόδου κόντρα στις Mercedes και στις Ferrari. 

Best of internet