Πώς πήρε το δίπλωμα; (video)

Πώς πήρε το δίπλωμα; (video)
Μια νέα οδηγός στη Σκωτία χρειάστηκε… ψυχολογική υποστήριξη για να καταφέρει να ξεκινήσει το αυτοκίνητό της, μετά από 13 αποτυχημένες προσπάθειες.

Η οδήγηση μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα αγχωτική για ορισμένους ανθρώπους. Είναι να απορείς όμως, πως μια νέα οδηγός πήρε το δίπλωμα, αλλά παρόλα αυτά απέτυχε να ξεκινήσει το αυτοκίνητό της, ένα Citroen C1, 13 φορές σε μια διασταύρωση.

Μέσα στον πανικό της, άναψε τα alarm και προσπαθούσε χωρίς επιτυχία κάθε φορά να ξεκινήσει. Μάταια όμως. Φαίνεται πως η αρχική αποτυχία εξελίχτηκε σε βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει ποτέ.

Η παρέμβαση του Τζέιμς Τζόνστον, του οδηγού που ακολουθούσε τη νεαρή οδηγό και κατέγραψε ολόκληρη τη σκηνή, αποδείχτηκε καταλυτική χωρίς να χρειαστεί όμως να κάνει τίποτα περισσότερο από το να την ηρεμήσει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, της ζήτησε να μην αγχώνεται, να θυμηθεί τον τρόπο που έχει μάθε να ξεκινάει και να μην σκέφτεται τι γίνεται πίσω της.

Αμέσως μετά την παρέμβαση του υπομονετικού οδηγού, η κοπέλα που σύμφωνα με τον κ. Τζόνστον ήταν περίπου 19 χρονών, κατάφερε να βάλει σε κίνηση το αυτοκίνητό της και να συνεχίσει την πορεία της.

Να λοιπόν ένα ακόμα μάθημα για όλους τους οδηγούς, νέους και παλιούς: όταν είμαστε στο δρόμο προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι και νηφάλιοι, απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε και –φυσικά- δεν πιέζουμε, αλλά βοηθάμε οδηγούς που διαπιστώνουμε ότι «δεν το έχουν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!