Κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο υπόσχεται η Peugeot-Citroen (video)

Κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο υπόσχεται η Peugeot-Citroen (video)
Ο όμιλος PSA ετοιμάζει κάτι πολύ καλό στην κατηγορία των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων, που θα φτάσει στις αγορές μέχρι και το 2019!

Η Peugeot-Citroen παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα «χτιστεί» ένα ηλεκτρικό μοντέλο με εντυπωσιακές προδιαγραφές. Το νέο πάτωμα, ονομάζεται Electric Common Modular Platform ή e-CMP, για συντομογραφία. Σύμφωνα με δηλώσεις του γκρουπ PSA, ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα το δούμε μέχρι το 2019 θα θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία, καθώς θα προσφέρει αυτονομία έως και 450 χιλιόμετρα.

Μαζί με αυτή, θα βρεθεί λύση για πολύ γρήγορη φόρτιση, με τους Γάλλους να λένε χαρακτηριστικά πως κάθε λεπτό που θα βρίσκεται στην πρίζα, θα σημαίνει και 12 χιλιόμετρα οδήγησης. Αργότερα, θα ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια μοντέλα από τον όμιλο, σε διάφορους τύπους αμαξωμάτων που θα είναι από αυτοκίνητα πόλης έως crossover. Να θυμίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με το πλάνο που είχαν αποκαλύψει πριν λίγο καιρό, θα παρουσιαστούν και επτά επαναφορτιζόμενα υβριδικά (Plug-In Hybrids) που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και θα είναι σε θέση να προσφέρουν έως και 60 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση των δύο ωρών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!