Υπέροχο θέαμα στο Γρεβενά (video)

Υπέροχο θέαμα στο Γρεβενά (video)
Μεγάλος συναγωνισμός, δύσκολες συνθήκες, εντυπωσιακές ειδικές και πολύς κόσμος, ήταν τα κυριότερα στοιχεία στον 3ο αγώνα του παγκόσμιου Enduro.

Τα Γρεβενά τα είχαν όλα: καταπληκτικές διαδρομές, κόσμο με πάθος και όρεξη, βροχερό καιρό που έκανε τις συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και φυσικά πολύ θέαμα.O 3ος γύρος του μεγάλου θεσμού, που ήταν παράλληλα και 2ος για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, έμελλε να είναι ο δυσκολότερος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα της μεγάλης υπερειδικής διαδρομής –Super Test- μέσα στην πόλη, η βροχή έπεφτε δυνατή προμηνύοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Το Σάββατο η διαδρομή των 200 χιλιομέτρων σε 3 κύκλους, με τις 9 ειδικές διαδρομές –Cross, Extreme και Enduro- ήταν μια σκληρή δοκιμασία υπό συνεχή δυνατή βροχή, που εμπόδιζε την καλή ορατότητα και δημιουργούσε ένα τερέν όλο και πιο γλιστερό.

Κυρίαρχος στον αγώνα ήταν ο Φιλανδός Έερο Ρέμες με ΤΜ, που είναι εξοικειωμένος σε τέτοιες συνθήκες με τον Βρετανό Νάθαν Γουάτσον με ΚΤΜ 2o αμφότεροι στην Ε1 κατηγορία. Τρίτος γενικής και νικητής της Ε2 ήταν ο Αυστραλός Μάθιου Φίλιπς με Sherco ενώ 4ος ο νικητής της Ε3 επίσης Βρετανός Στηβ Χόλκομπ με ΒΕΤΑ.

Στην κατηγορία Junior κυριάρχησε ο Τζιάκομο Ρεντόντι με Honda (και τις 2 ημέρες) ενώ στους ακόμη μικρότερους αναβάτες της Enduro Youth με τα δίχρονα 125 νικητής αναδείχτηκε ο Σουηδός Έρικ Άπελκβιστ με ΥΑΜΑΗΑ (επίσης νικητής και την Κυριακή).

Από ελληνικής πλευράς ο Βασίλης Σιαφαρίκας με HONDA κυριάρχησε στον αγώνα της πόλης του με τον Γιάννη Τρίγκα με ΒΕΤΑ και τον Γιάννη Παυλίδη με Honda να ακολουθούν από κοντά. O επίσης τοπικός Χρήστος Παπαθεοδώρου με Honda συμπλήρωσε το πάνελ των Ελλήνων οδηγών που τερμάτισαν εντός χρόνου.

Την Κυριακή, αν και δεν έβρεχε, η διαδρομή ήταν ακόμη δυσκολότερη, καθώς τα λούκια με την λάσπη είχαν γίνει αδιαπέραστα σε πολλά σημεία. Οι ειδικές διαδρομές κατακλύστηκαν από χιλιάδες θεατές που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Νικητής για μια ακόμη φορά ήταν ο Έερο Ρέμες με ΤΜ (νικητής και Ε1), μπροστά από τον με τον Τζόνι Ομπέρ με BETA (νικητής και Ε3) και τον Λοι Λαριέ με YAMAHA (νικητής και Ε2). Ο Αμερικανός Ρόμπερτ Τέιλορ με ΚΤΜ (2ος Ε2) ακολούθησε στην γενική.

Από τους Έλληνες αθλητές ο Βασίλης Σιαφαρίκας έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, τερματίζοντας χωρίς βαθμούς ποινής και αποκομίζοντας και πάλι βαθμούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μόνο ο Αντώνης Δήμου κατάφερε ακόμη να τερματίσει την 2η ημέρα και του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα που ήρθε εις πέρας με την πολύτιμη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών από την γύρω περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!