Στο δρόμο της δικαιοσύνης η οικογένεια του Μπιανκί

Στο δρόμο της δικαιοσύνης η οικογένεια του Μπιανκί
Σχεδόν 11 μήνες μετά το θάνατο του οδηγού, οι κοντινοί του άνθρωποι θα κινηθούν νομικά ενάντια σε όσους πιστεύουν ότι ευθύνονται για το περιστατικό.

Ο Ζουλς Μπιανκί πάλεψε εννέα μήνες για να επανέλθει στη ζωή ύστερα από το σοβαρότατο ατύχημα που είχε στην πίστα της Σουζούκα, τον Οκτώβριο του 2014. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και τώρα, 11 μήνες μετά το θάνατό του η οικογένειά του θα κινηθεί στο δρόμο της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, οι γονείς του Γάλλου οδηγού «στοχεύουν» στη FIA, την ομάδα του Ζουλς (Marussia) και στη διοργάνωση της F1.

Ο δικηγόρος της οικογένειας υποστηρίζει ότι ο θάνατός του θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, κάτω από ορισμένες συνθήκες. Υποστηρίζεται ότι στο Γκραν Πρι δεν υπήρχε σωστή οργάνωση, ούτε καλός προγραμματισμός και συγχρονισμός, ώστε να διεξαχθεί σε πιο ασφαλείς συνθήκες. Ο πατέρας του 25χρονου, δήλωσε: «Ψάχνουμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη για τον Ζουλς και να αποκαλυφθεί η αλήθεια, σχετικά με τις αποφάσεις που οδήγησαν στο χαμό του γιου μας. Έχουμε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και πιστεύουμε ότι αν δεν είχε γίνει μια σειρά από λάθη, το ατύχημα (και κατά συνέπεια, ο θάνατος) θα είχε αποφευχθεί». Από την άλλη, η FIA δεν θέλησε να προχωρήσει σε οποιουδήποτε είδους δήλωση

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!