Αποκαλύψεις από την Nissan

Αποκαλύψεις από την Nissan

Αποκαλύψεις από την Nissan

Η ιαπωνική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα ένα από τα «μυστικά» της όπλα για την επιτυχία των μοντέλων της στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Ακριβώς όπως και ο «μυστικός» οδηγός Stig του Top Gear, έτσι και ο αντίστοιχος της Nissan μπορεί να βρίσκεται πάντα στο παρασκήνιο, αλλά η αποστολή του είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Και ενώ το Top Gear αναμένεται στον «αέρα» του BBC σε λίγες ημέρες,  η Nissan βγάζει το κράνος από τον δικό της κορυφαίο οδηγό δοκιμών στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας  την ταυτότητα του.

Ο Πολ Έιμς  έχει βασικό ρόλο στην ομάδα της Nissan, που είναι  επιφορτισμένη να διασφαλίζει ότι κάθε νέο μοντέλο έχει κατασκευαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ως ένας από τους μόλις τέσσερις εξειδικευμένους οδηγούς  της Nissan που βρίσκονται εκτός Ιαπωνίας, ο Πολ έχει τεράστια εμπειρία, καθώς έχει πραγματοποιήσει αμέτρητους γύρους δοκιμών σε διάφορες πίστες της Nissan ανά την υφήλιο.

Μετά από 20 χρόνια συνεργασίας με τη Nissan, ο Πολ αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς αν το πλαίσιο ενός νέου αυτοκινήτου έχει βελτιστοποιηθεί  με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της απόδοσης αλλά και της άνεσης των επιβατών. Το μεγάλο του πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει τις εκπληκτικές ικανότητες πίσω από το τιμόνι, με το ταλέντο να θέτει τον εαυτό του στο μυαλό και την θέση του υποψήφιου αγοραστή ενός μοντέλου Nissan.

H δουλειά του Πολ είναι αρκετά περίπλοκη, λόγω του ότι η Nissan κατασκευάζει αυτοκίνητα για τις αγορές όλης της Ευρώπης, όπου το οδόστρωμα διαφέρει σε κάθε χώρα ως προς την κατασκευή, τη χάραξη, της υψομετρικές διαφορές και την ποιότητα.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάτι που  λειτουργεί αποτελεσματικά σε μία χώρα μπορεί μα μην αποδίδει σε μια άλλη. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο Πολ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιώντας δοκιμές τόσο στον Αρκτικό Κύκλο, όσο και σε θερμά κλίματα που συναντώνται στην Ισπανία.

Σήμερα συνεργάζεται στενά με τους μηχανικούς της Nissan που εξειδικεύονται στην αυτόνομη οδήγηση, προκειμένου να τελειοποιήσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία. Η Nissan έχει ήδη πραγματοποιήσει πρωτοποριακά βήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, με το σύστημα ProPilot (αυτόνομη οδήγηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας) να κάνει το ντεμπούτο του με το Qashqai το 2017.

145921_1_5rs.jpg

Ο οδηγός δοκιμών της Nissan Πολ Έιμς, αποκαλύφθηκε.

Best of internet