Ο Χάμιλτον ανοίγει την αυλαία στο Μονακό

Ο Χάμιλτον ανοίγει την αυλαία στο Μονακό
Με πολλές εξόδους, κίτρινες σημαίες και διακοπές λόγω ατυχημάτων ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος των δοκιμών στο Μονακό.

Για μια ακόμα φορά η ομάδα της Mercedes με πρώτο το Χάμιλτον και δεύτερο το Ρόσμπεργκ, δείχνει η πιο δυνατή στο τόσο ιδιαίτερο και επικίνδυνο Γκραν Πρι του Μονακό.

Ο Βρετανός μπορεί να πραγματοποίησε τον πιο γρήγορο γύρο, είχε όμως και αυτός τη στιγμή του στην στροφή St Devote όπου έχασε τα φρένα και πήγε ευθεία, χωρίς επαφή με τις μπαριέρες. Ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργό χρόνο είχε ο Ρόσμπερκγ και τέσσερα ο συμπατριώτης του Φέτελ με τη Ferrari.

Ο νέος κινητήρας της Renault που τοποθετήθηκε στις Red Bull φαίνεται να πραγματοποιεί όσα υπόσχεται, καθώς οι Ρικάρντο και Φερστάπεν πραγματοποίησαν τους 4ο και 5ο καλύτερο χρόνο με διαφορά ελάχιστων εκατοστών του δευτερολέπτου.

Πέρα όμως από τους χρόνους, αυτό που σημάδεψε κυρίως την πρώτη περίοδο δοκιμών ήταν οι έξοδοι, τα ατυχήματα και τα κλαταρίσματα των ελαστικών.

Το χορό άνοιξε ο Μάσα με τη Williams όταν έπεσε στις μπαριέρες στην στροφή St Devote –και εγκατέλειψε- προκαλώντας τη διακοπή με την ενεργοποίηση του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Η δεύτερη διακοπή έγινε λόγω της ακινητοποίησης της Haas του Γκουτιέρεζ μέσα στη διαδρομή, από ηλεκτρικό πρόβλημα.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, ο Πάλμερ κάρφωσε τη Renault στη μπαριέρα της στροφής Tabac, προκαλώντας την τρίτη κατά σειρά διακοπή.

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου των δοκιμών, ο Ρόσμπεργκ είχε σκασμένο λάστιχο και ο Μπάτον με την McLaren μια σπασμένη εμπρός πτέρυγα και κλατάρισμα, ως αποτέλεσμα της επαφής με ένα μεταλλικό κάλυμμα φρεατίου το οποίο είχε σηκώσει ο τροχός του Ρόσμπεργκ. Αυτή ήταν και η τελευταία διακοπή που οδήγησε στο τέλος της επεισοδιακής περιόδου.

Γκραν Πρι Μονακό, FP1

1. Χάμιλτον Mercedes 1:15.537

2. Ρόσμπεργκ Mercedes 1:15.638

3. Φέτελ Ferrari 1:15.956

4. Ρικιάρντο Red Bull 1:16.308

5. Φερστάπεν Red Bull 1:16.371

6. Κβιάτ Toro Rosso 1:16.426

7. Χούλκενμπεργκ Force India 1:16.560

8. Πέρεζ Force India 1:16.697

9. Ραϊκόνεν Ferrari 1:16.912

10. Σάινθ Toro Rosso 1:17.130

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!