Ποιά Γκραν Πρι δεν πρέπει να χάσεις;

Ποιά Γκραν Πρι δεν πρέπει να χάσεις;
Από τους 21 αγώνες του πρωταθλήματος της F1, υπάρχουν κάποιοι που συνδυάζουν ιδανικά την αγωνιστική δράση με την φυσική ομορφιά και την dolce vita.

Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Αυστραλία. Το πρωτάθλημα της F1 είναι πραγματικά παγκόσμιο και με 21 αγώνες πλέον στο ετήσιο ημερολόγιό του, υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα.

Κάποια από το Γκραν Πρι διακρίνονται για το εντυπωσιακό τους κοινό, κάποια για τις ιστορικές τους πίστες και άλλα γιατί πραγματοποιούνται μέσα σε πόλεις. Ποια όμως είναι αυτά που συνδυάζουν τα περισσότερα προτερήματα και γιατί;

Εμείς σας προτείνουμε τους ιδανικούς προορισμούς, μια επιλογή από το αγωνιστικό ημερολόγιο της F1 που συνδυάζει εξίσου την αγωνιστική δράση, την υπέροχη φυσική ομορφιά και τη δυνατότητα διασκέδασης και περιήγησης σε εμβληματικές πόλεις της παγκόσμια κοινότητας. Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στον κόσμο.

1. Γκραν Πρι Μονακό, Μόντε Κάρλο

Από το 1955 στο καλεντάρι, ο αγώνας στο μικρό αυτό ευρωπαϊκό κρατίδιο δίκαια αποτελεί τον πλέον ιστορικό και διάσημο της F1. Καθώς πραγματοποιείται μέσα στην έδρα του διεθνούς jet set, προφανώς μαγνητίζει τα μεγαλύτερα ονόματα του πλούτου, της τέχνης, του αθλητισμού και της πολιτικής. Συνδυάστε τον με την παραμονή σας το Μόντε Κάρλο και την επίσκεψη σε όλη την ακτογραμμή της Γαλλικής Ριβιέρα. Μάλιστα, επειδή μάλλον δεν θα βρείτε να μείνετε πουθενά τις ημέρες του αγώνα, μια καλή λύση είναι οι Κάνες ή τα γραφικά χωριουδάκια της περιοχής.

2. Ιταλικό Γκραν Πρι, Μόντσα

Μια από τις γνωστότερες πίστες παγκοσμίως, καθώς λειτουργεί από το 1922, σε ένα από τα πιο όμορφα και κοσμοπολίτικα σημεία του πλανήτη. Το Μιλάνο είναι δίπλα, για ατέλειωτη διασκέδαση, ψώνια και γνωριμία με την υπέροχη ιταλική αρχιτεκτονική. Η λίμνη Κόμο, βορειοδυτικά, μιάμιση ώρα περίπου απόσταση με το αυτοκίνητο, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό επαφής με την φύση και τη μοναδική πολυτέλεια των ξενοδοχείων της. Ειδικά για εμάς, ιδανική επιλογή.

3. Γκραν Πρι Ουγγαρίας, Ουνγκαρόρινγκ

Δύσκολη πίστα, σχετικά αργή και χωρίς πολλές δυνατότητες προσπέρασης, αλλά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: μόλις 16 χιλιόμετρα μακριά είναι μια πόλη που πρέπει πάση θυσία νε επισκεφτείτε. Η Βουδαπέστη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Χτισμένη κατά μήκος των όχθων του Δούναβη, του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού της Ευρώπης, έχει ιστορία 2.000 ετών και πραγματικά εκπληκτική αρχιτεκτονική. Απολαύστε τον καφέ στις πλατείες, ένα γεύμα στο ποταμόπλοιο και, εκτός από τα κτίρια, δείτε μερικές από τις ομορφότερες γυναίκες του πλανήτη να κυκλοφορούν στους δρόμους της.

4. Γκραν Πρι Ευρώπης, Μπακού

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο αγωνιστικό ημερολόγιο της F1 συνδυάζει ένα πολύ «ψαγμένο» σιρκουί πόλης, με έναν σχετικά άγνωστο προορισμό. Το Αζερμπαϊτζάν ωστόσο έχει ανόθευτη φυσική ομορφιά, γι’ αυτό η γνωριμία επιβάλλεται. Το Μπακού, η πρωτεύουσα της χώρας, είναι μια πόλη σύγχρονη και παραδοσιακή ταυτόχρονα, χτισμένη στις όχθες της Κασπίας. Είναι δε η μόνη μεγάλη πρωτεύουσα που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας –όπως άλλωστε και ολόκληρη η Κασπία.

5. Γκραν Πρι Άμπου Ντάμπι, Γιας Μαρίνα

Ο δεύτερος αγώνας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό είναι το μοναδικό νυχτερινό GP, η πίστα που είναι φτιαγμένη πάνω σε ένα νησάκι, είναι από μόνη της ένα στολίδι. Φυσικά, η πόλη είναι η επιτομή της σύγχρονης οικοδομικής ανάπτυξης, ωστόσο προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα για έντονη νυχτερινή ζωή, ψώνια και μπάνια στις ατέλειωτες παραλίες της.

6. Γκραν Πρι Καναδά, Σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ

Φτιαγμένη σε ένα νησάκι στον ποταμό Σαιντ Λόρενς, η πίστα με την ονομασία του εξαιρετικού αλλά πρόωρα χαμένου, στα 32 χρόνια του, Καναδού οδηγού της F1 είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες οδηγικά. Επίσης, έχει το προνόμιο να είναι σχεδόν μέσα σε μια από τις ομορφότερες, πιο χαλαρές και πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, το Μόντρεαλ. Με έντονο το ευρωπαϊκό στοιχείο, η πόλη έχει μεγάλη ιστορία αλλά και μια εξαιρετική μουσική παιδεία που θα την ανακαλύψετε σε εκατοντάδες jazz club.

7. Γκραν Πρι Μαλαισίας. Σιρκουί Σεπάνγκ

Μια από τις πλέον σύγχρονες, μεγάλες και γρήγορες πίστες του πρωταθλήματος, σχεδιασμένη από το διάσημο Γερμανό αρχιτέκτονα Χέρμαν Τίλκε. Εξασφαλίζει θέαμα και υψηλές ταχύτητες, έχει υπέροχα σημεία παρακολούθησης και, ταυτόχρονα, συνορεύει με μια από τις πλέον τουριστικές πόλεις του κόσμου: την Κουάλα Λουμπούρ. Το οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας είναι η 6η πιο επισκέψιμη πόλη στον κόσμο και συνδυάζει το ακραία σύγχρονο με το παραδοσιακό στοιχείο. Εδώ βρίσκονται και οι ψηλότεροι δίδυμοι πύργοι στον κόσμο, αυτοί της πετρελαϊκής εταιρείας Petronas που είναι και χορηγός της Mercedes.

8. Γκραν Πρι Αυστραλίας, Σιρκουί Άλμπερτ Παρκ

Σχεδόν μέσα στην πόλη της Μελβούρνης, σε δημόσιους δρόμους γύρω από τη λίμνη του Άλμπερτ Παρκ, πραγματοποιείται το Γκραν Πρι της Αυστραλίας. Μπορεί αγωνιστικά η πίστα να μην είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες, η πόλη της Μελβούρνης ωστόσο είναι στο top 5 των πιο συναρπαστικών και «ζωντανών» πόλεων στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Time. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες η Μελβούρνη διαθέτει και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, τους περίπου 500.000 πατριώτες που ζουν εκεί. Με ένα πληθυσμό περίπου 4.500.000 ατόμων, ένας στους 8 περίπου κατοίκους που θα συναντήσετε στη Μελβούρνη θα είναι Ελληνικής καταγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!