Όνειρα γλυκά την ώρα της… οδήγησης (video)

Όνειρα γλυκά την ώρα της… οδήγησης (video)

 Όνειρα γλυκά την ώρα της… οδήγησης (video)

Δεν έχουν το Θεό τους μερικοί οδηγοί, όπως αυτός που καταγράφηκε στις ΗΠΑ να κοιμάται μακάρια σε ένα Tesla S, την ώρα που αυτό κινείται. 

Τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ημι – αυτόνομης κίνησης που διαθέτουν ορισμένα σύγχρονα μοντέλα, όπως το Autopilot του Tesla S, δίνουν τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να διατηρεί τη λωρίδα του, να ξεκινά και να σταματά εντελώς αυτόματα και να ακολουθεί τη ροή της κυκλοφορίας.

Από την άλλη πλευρά, οι κατασκευαστές είναι κάθετοι και σαφείς ως προς την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης του οδηγού, σε περίπτωση που τα ηλεκτρονικά συστήματα, για οποιοδήποτε λόγο, βγουν εκτός ή δεν ανταποκριθούν όπως πρέπει.

Ήδη στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί τα πρώτα ατυχήματα από αστοχία συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης.

Αυτά δεν φαίνεται ωστόσο να ανησυχούν ιδιαίτερα το συγκεκριμένο οδηγό, που καταγράφηκε από την κάμερα κινητού τηλεφώνου παραπλεύρως κινούμενου αυτοκινήτου, να παίρνει έναν υπνάκο την μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αμερικανικό αυτοκινητόδρομο.

Ο τύπος κυριολεκτικά τερμάτισε το κοντέρ της ανευθυνότητας, αποτελώντας το κορυφαίο παράδειγμα αποφυγής για κάθε οδηγό. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να τρόλαρε του υπόλοιπους εποχούμενους θέλοντας να δείξει πόσο άνετα «καθαρίζει» με τα μποτιλιαρίσματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, το γεγονός ότι δεν ξύπνησε με τον αερόσακο στα μούτρα, μόνο ως καλή του τύχη θα πρέπει να το θεωρεί. 

Tesla Model S driver caught sleeping at the wheel while on Autopilot - Electrek

Best of internet