Ίδρυμα Ζουλς Μπιανκί για την ανάδειξη νέων οδηγών

Ίδρυμα Ζουλς Μπιανκί για την ανάδειξη νέων οδηγών
Η οικογένεια του αδικοχαμένου Γάλλου οδηγού της Marussia ανακοίνωσε το «Jules Bianchi Society», ένα ίδρυμα για την ανάδειξη νέων ταλέντων στην F1.

Ο νεαρός Γάλλος οδηγός Ζουλς Μπιανκί έχασε τη μάχη με τον θάνατο στις 17 Ιουλίου του 2015, ως αποτέλεσμα του ατυχήματος που είχε με το μονοθέσιο της Marussia στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας, τον Οκτώβριο του 2014.

Για να τιμήσει τη μνήμη του και να κρατήσει ζωντανό το όνομά του στους αγώνες, η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία της «κοινότητας Ζουλς Μπιανκί», ενός ιδρύματος που θα βοηθά νέα ταλέντα από το χώρο του καρτ να αναρριχηθούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την F1.

Κύριος στόχος του ιδρύματος θα είναι η επιτυχία των νέων οδηγών να βασίζεται στο ταλέντο τους και όχι στα χρήματα που πιθανώς να διαθέτουν.

Ο Φιλίπο Μπιανκί, πατέρας του εκλιπόντος Ζουλς και επίτιμος πρόεδρος του ιδρύματος, αναφέρει σχετικά: «Ο γιός μου έφυγε πολύ νωρίς, χωρίς να έχει πετύχει όλους τους στόχους και τα όνειρά του. Σήμερα τον τιμούμε μέσω αυτού του ιδρύματος. Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε οδηγούς να πετύχουν την καριέρα του γιού μου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης μας σε αυτόν. Όπου και αν βρίσκεται, είμαι σίγουρος ότι θα είναι περήφανος που το όνομά του, οι αξίες και οι στόχοι του συνδέονται με αυτό το ίδρυμα».

Πολύ σκληρό αλήθεια για έναν γονιό να χάνει το παιδί του, αλλά και πολύ ευγενικό αυτή η απώλεια να γίνεται η απαρχή για ουσιαστικές ενέργειες, ώστε να έχουν άλλα παιδιά περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!