Χέμπερι: «Θα περιοριστούν τα πιτ στοπ στο Μονακό»

Χέμπερι: «Θα περιοριστούν τα πιτ στοπ στο Μονακό»

Ο Πολ Χέμπερι δεν έκανε πρόβλεψη για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ομάδες στον αγώνα του Μονακό, αλλά τόνισε ότι θα περιοριστούν τα πιτ στοπ λόγω της δυσκολίας στην προσπέραση.

Χέμπερι: «Θα περιοριστούν τα πιτ στοπ στο Μονακό»

Η νέα μωβ γόμα της Pirelli θα κάνει ντεμπούτο στο Γκραν Πρι του Μονακό. Ο λόγος για την παρά πολύ μαλακή (ultrasoft), την οποία οι ομάδες έχουν επιλέξει για τον αγώνα, αφού έχουν πάρει περισσότερα σετ αυτής για το Μόντε Κάρλο.

Όσο για το τι στρατηγική θα δούμε, ο Πολ Χέμπερι δεν έκανε κάποια πρόβλεψη, αλλά τόνισε ότι οι πιλότοι θα επιχειρήσουν να περιορίσουν τα πιτ στοπ, με δεδομένη τη δυσκολία στην προσπέραση. «Το Μόντε Κάρλο θα είναι ο πρώτος αγώνας για την καινούρια μας μωβ παρά πολύ μαλακή γόμα, που προσφέρει το μάξιμουμ απόδοσης και τεχνολογίας που μπορούμε να βάλουμε σε μία γόμα.

Ωστόσο, το ότι οι ομάδες επέλεξαν μεγάλο αριθμό αυτής της γόμας για το Γκραν Πρι δείχνει ότι είναι ελαστικό αγώνα και όχι μόνο για τις κατατακτήριες. Με τις μοναδικές συνθήκες του Μονακό, οι ομάδες θα κοιτάξουν να διαβάσουν τα χαρακτηριστικά της νέας γόμας κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών.

Μετά, θα έχουμε μία ιδέα των στρατηγικών αγώνα, αν και με τη δυσκολία στην προσπέραση οι πιλότοι θα κοιτάξουν να περιορίσουν τα πιτ στοπ», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, η οποία από φέτος έχει πέντε γόμες αντί για τέσσερις και διαθέτει τρεις από αυτές σε κάθε Γκραν Πρι αντί για δύο.

Best of internet