Ποιος μπήκε στο «τιμόνι» των Alfa Romeo-Maserati;

Ποιος μπήκε στο «τιμόνι» των Alfa Romeo-Maserati;
Ο Ρέιντ Μπίγκλαντ είναι ο νέος CEO των δύο Ιταλικών εταιρειών ο οποίος διαδέχθηκε τον Χάραλντ Βέστερ που ήταν μέχρι σήμερα σε αυτή τη θέση.

Το FCA Group ανακοίνωσε τον νέο CEO των Alfa Romeo-Maserati, που δεν είναι άλλος από τον Ρέιντ Μπίγκλάντ. Ο 49χρονος Καναδός θα κρατήσει και την προηγούμενη θέση του, που ήταν Επικεφαλής πωλήσεων του ομίλου FCA στις ΗΠΑ και στον Καναδά, με τον Χάραλντ Βέστερ που ήταν πριν CEO των δύο Ιταλικών εταιρειών να παραμένει συνεργάτης και συγκεκριμένα, στο εξής θα είναι επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος.

Αυτή η κίνηση έγινε λόγω των καθυστερήσεων που προέκυψαν με δύο πάρα πολύ σημαντικά μοντέλα, καθώς η Alfa Romeo Giulia ξεκίνησε την παραγωγή πέντε μήνες μετά από το προβλεπόμενο, ενώ η Maserati Levante έφτασε ένα χρόνο αργότερα από ότι είχε υπολογιστεί. Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, CEO του FCA Group, είπε: «Είμαι ευγνώμον απέναντι στο έργο του Χάραλντ τα τελευταία χρόνια, καθώς κατάφερε να χτίσει ένα στερεό πλαίσιο για δύο premium φίρμες, όπου και κορυφώθηκε με την πρόσφατη έναρξη διάθεσης της Maserati Levante και της Alfa Romeo Giulia. Τώρα, έφτασε η ώρα να επεκτείνουμε την προσπάθειά μας απέναντι στις δύο εταιρείες, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον πιο ικανό για αυτή την αποστολή από τον Ρέιντ. Εκείνος, επέτυχε ένα εξαιρετικό ρεκόρ αύξησης πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ και τον Καναδά τα τελευταία επτά χρόνια, με κάποια από αυτά να βρισκόταν παράλληλα και σε πολύ υψηλή θέση στις φίρμες Ram και Dodge».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!