Οι... άτακτοι της Formula1

Νίκος Τσιώκος
Οι... άτακτοι της Formula1
Δείτε τη λίστα με τους βαθμούς ποινής που έχει κάθε πιλότος της Formula1 στην αγωνιστική του άδεια και θεωρείται... άτακτος στους αγώνες.

Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη Formula1 κι ένα διαφορετικό σύστημα για την επιβολή ποινών για ατυχήματα και συγκρούσεις στους αγώνες. Ο λόγος για τους βαθμούς ποινής που προστίθενται στην αγωνιστική άδεια κάθε πιλότου, εφόσον το αποφασίσει αυτό η FIA με βάση τους κανονισμούς.

Έτσι, λοιπόν, έχει προκύψει η σχετική λίστα με τους πιο... άτακτους στους αγώνες, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι πρωτοπόρος με 8, κάτι που είναι λογικό, με δεδομένο ότι έχει κάνει και λάθη σε κάποιες εκπληκτικές προσπάθειές του. Ακολουθεί ο Ντανιίλ Κβιάτ με 5, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ρομάν Γκροζάν, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Μάρκους Έρικσον με 4 ο καθένας.

Από την εν λόγω λίστα απουσιάζουν οι Νίκο Ρόσμπεργκ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Φελίπε Μάσα, Σέρχιο Πέρεζ, Τζένσον Μπάτον, Τζόλιον Πάλμερ, Πασκάλ Βερλάιν, οι οποίοι έχουν... λευκό ποινικό μητρώο. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι όποιος συμπληρώσει 12 βαθμούς ποινής μέσα σ' ένα χρόνο αποκλείεται αυτόματα από έναν αγώνα.

Αναλυτικά η λίστα

Φερστάπεν 8

Κβιάτ 5

Γκροζάν 4

Χούλκενμπεργκ 4

Έρικσον 4

Φέτελ 3

Ραϊκόνεν 3

Χάμιλτον 2

Σάινθ Τζούνιορ 2

Μπότας 2

Χαριάντο 2

Μάγκνουσεν 2

Γκουτιέρεζ 2

Αλόνσο 2

Νασρ 2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!