Τι θα λέγατε για ένα Skoda Coupe;

Τι θα λέγατε για ένα Skoda Coupe;
Σε πρωτότυπη αλλά πλήρως λειτουργική μορφή, το Atero Coupe είναι μια πρόταση των σπουδαστών στην Ακαδημία της τσεχικής εταιρείας.

Σχεδόν κάθε χρόνο, οι σπουδαστές στην Ακαδημία της Skoda αποδεικνύουν τα γνώσεις και τις δεξιότητές τους, εργαζόμενοι συλλογικά πάνω σε διάφορα μοντέλα της εταιρείας, τα οποία μετατρέπουν σε κάτι εντελώς διαφορετικό, σίγουρα πολύ πιο νεανικό και πάντα ενδιαφέρον.

Φέτος οι νέες και οι νέοι της Ακαδημίας έβαλαν όλη τους τη φαντασία στη μεταποίηση ενός Skoda Rapid Spaceback σε coupe, το οποίο φυσικά και μετονόμασαν σε Atero.

Το πρωτότυπο μοντέλο δεν έχει σημαντικές αλλαγές έως και τις μεσαίες κολώνες του αμαξώματος, πέραν από μικρές τροποποιήσεις σε μάσκα, μαρσπιέ και τροχούς. Από εκεί και πίσω όμως, οι αλλαγές είναι δομικές. Η κλίση της οροφής προς τα κάτω έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ έχουν αφαιρεθεί οι πόρτες για τους πίσω επιβάτες, όπως είναι φυσικό.

Η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι πολύ μεγαλύτερη με ένα έντονα κεκλιμένο κρύσταλλο που συναντά τη σημαντικά κοντύτερη οροφή του αυτοκινήτου. Επίσης έχει τοποθετηθεί αεροτομή σε κόκκινο χρώμα.

Οι τροχοί είναι αρκετά μεγάλοι, με διάμετρο 18 ιντσών και προέρχονται από την Octavia, ενώ τα φρένα περιλαμβάνουν αεριζόμενους δίσκους και κόκκινες δαγκάνες. Αλλαγές έχουμε και στα φωτιστικά σώματα, με στοιχεία led τόσο εμπρός, όσο και πίσω.

Το χρώμα του αμαξώματος είναι ένα βαθύ μαύρο με πολλές κόκκινες λεπτομέρειες, οι οποίες συνεχίζονται και στον διάκοσμο του εσωτερικού. Εκεί έχει τοποθετηθεί και ένα νέο σύστημα ακρόασης μουσικής, που περιλαμβάνει 14 μεγάφωνα, ένα sub woofer 400 watt και έναν τεράστιο ενισχυτή για την οδήγηση όλων αυτών των μεγαφώνων, με μέγιστη ισχύ 1.800 watt.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που η Skoda είχε παρουσιάσει κουπέ εκδοχή αμαξώματος, ήταν στα μοντέλα 105 και 120 τη δεκαετία του ’80, που στη χώρα μας γνωρίσαμε ως Target. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν για την αναβίωση αυτού του τύπου αμαξώματος, που συγκινεί ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!