Στην πρίζα το μέλλον της Mercedes

Στην πρίζα το μέλλον της Mercedes

Στην πρίζα το μέλλον της Mercedes

Οι Γερμανική φίρμα πατάει τέρμα το γκάζι στις ηλεκτρικές τεχνολογίες, καθώς θέλει να παρουσιάσει τέσσερα μοντέλα μηδενικών ρύπων μέχρι και το 2020! 

Η Mercedes-Benz ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και δουλεύει πάνω σε τέσσερα νέα αυτοκίνητα, που θα κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά. Από αυτά, τα δύο θα είναι σεντάν και τα άλλα δύο crossover, ενώ θα έχουν αρκετές αισθητικές λεπτομέρειες που θα τα κάνουν να ξεχωρίζουν αμέσως από τα υπόλοιπα συμβατικά. Μέχρι στιγμής, η πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα είναι περιορισμένη, ωστόσο όπως λέγεται, τα σεντάν θα βασίζονται στις C-Class και S-Class, ενώ τα crossover στις GLA και GLC. Επίσης, θα πατάνε στη νέα MRA πλατφόρμα της φίρμας, που μπορεί να υποστηρίξει την ηλεκτρική τεχνολογία αλλά και διάφορους τύπους μετάδοσης, όπως πίσω κίνηση ή τετρακίνηση, ανάλογα με τις διαθέσιμες εκδόσεις και τις απαιτήσεις του κάθε μοντέλου. 

Αυτό πάντως δεν γνωρίζουμε αν θα ισχύει και για το ηλεκτρικό που θα βασίζεται στη GLA, το οποίο ίσως χρησιμοποιήσει το πάτωμα της ηλεκτρικής B-Class, σε τροποποιημένη όμως μορφή. Όπως αναφέρει το Βρετανικό Autocar, για να αποσβεστεί το κόστος, κάθε ένα θα πρέπει να πουλάει περίπου 50.000 μονάδες ετησίως, ενώ αναφορικά με τα κοινά σημεία που θα έχουν τα ηλεκτρικά μοντέλα με τα συμβατικά (στα οποία θα βασίζονται), αυτά θα περιορίζονται στην οροφή και τα κρύσταλλα των παραθύρων, καθώς όλα τα υπόλοιπα σημεία θα αλλάξουν για χαμηλότερη αεροδυναμική αντίσταση. Προφανώς, είναι αρκετά νωρίς για να έχουμε επίσημα στοιχεία για τους κινητήρες και τις αποδόσεις τους, όμως γνωρίζουμε ήδη ότι η μάρκα με σήμα το αστέρι εξελίσσει πολλά τέτοια σύνολα που καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες, αφού έχουν ισχύ από 100 έως και 540 ίππους! Τέλος, ένας από τους σημαντικότερους τομέις σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι οι μπαταρίες, με αυτές που θα τοποθετηθούν στα μοντέλα της Mercedes-Benz να είναι τέτοιας χωρητικότητας, ώστε να μπορούν να προσφέρουν αυτονομία τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων.  

Best of internet