«Όχι» στην αυτόνομη οδήγηση από τους αγοραστές

«Όχι» στην αυτόνομη οδήγηση από τους αγοραστές
Όπως αποκαλύπτει μια έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος να υποδεχθεί τη νέα τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας, που βάζει στο «περιθώριο» τον οδηγό.

Μπορεί η αυτοκινητοβιομηχανία να εξελίσσει συνεχώς νέα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, ωστόσο οι περισσότεροι αγοραστές δεν είναι έτοιμοι να κάνουν το «μεγάλο βήμα». Συγκεκριμένα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αποκάλυψε ότι μόνο το 16% των οδηγών θα επέλεγε ένα πλήρως αυτόνομο όχημα! Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι το 19% των οδηγών με ηλικία μεταξύ των 18-29 ετών θα αγόραζαν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο «επιφυλακτικές», με το αντίστοιχο ποσοστό για άτομα άνω των 60 ετών να είναι 9,6%.

Από τους 618 ερωτηθέντες, το 34% θα το σκεφτόταν να αγοράσει ένα ημιαυτόνομο αυτοκίνητο και η συντριπτική πλειοψηφία τους (95%) θα ήθελε να έχει τιμόνι, γκάζι και φρένο αν θα έπρεπε απαραίτητα να διαλέξουν ένα μοντέλο με αυτόνομη τεχνολογία. Οι ερευνητές, σημείωσαν: «Αυτό που έχουμε παρατηρήσει από αυτές τις έρευνες είναι ότι ο κόσμος θα ήθελε να υπάρχει η επιλογή οδήγησης του αυτοκινήτου, μέσω των παραδοσιακών χειριστηρίων. Φαίνεται ότι η διατήρηση του ελέγχου είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, όταν πρόκειται για τη γενικότερη αποδοχή αυτών των οχημάτων από τους αγοραστές».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!