Εντυπωσιασμένος με τον Φερστάπεν και ο Προστ

Εντυπωσιασμένος με τον Φερστάπεν και ο Προστ
Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Γάλλος πιλότος της F1, ο Αλέν Προστ, δηλώνει ότι η ωριμότητα του Ολλανδού οδηγού της Red Bull είναι εντυπωσιακή.

Με το προσωνύμιο «καθηγητής», ο Γάλλος οδηγός άφησε το στίγμα του τη δεκαετία του ’80 στο άθλημα της F1 με τον χαλαρό, έξυπνο και πάντα μελετημένο τρόπο που αντιμετώπιζε την οδήγηση. Με τέσσερα πρωταθλήματα στο ενεργητικό του, είναι ένας από τους πλέον πετυχημένους οδηγούς του κορυφαίου μηχανοκίνητου πρωταθλήματος και τα επαινετικά του λόγια, αποτελούν σίγουρα μοναδική τιμή για κάθε νέο οδηγό.

Σε συνέντευξή του, ερωτώμενος σχετικά με τον Φερστάπεν και την επιτυχία του Ολλανδού νεαρού οδηγού της Red Bull στον αγώνα της Ισπανίας, δήλωσε: «Είχε έναν εξαιρετικό αγώνα χωρίς λάθη. Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό ειδικά όταν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω σου. Στο αγώνα και, ειδικά στους τελευταίους γύρους, απέδειξε την κλάση του. Δείχνει τόσο ώριμος, τόσο ήρεμος και ταυτόχρονα τόσο δυνατός».

Αναφορικά με την ηλικία στην οποία οι οδηγοί ξεκινούν σήμερα την αγωνιστική τους καριέρα, ο 61 ετών Προστ δεν παρέλειψε να κάνει τις συγκρίσεις με τη δική του εποχή: «Εγώ ξεκίνησα να οδηγώ αγωνιστικό αυτοκίνητο στα 19, καθώς οι κανονισμοί απαιτούσαν να έχεις ένα χρόνο δίπλωμα οδήγησης. Οδηγούσα καρτ από 14 ετών, αλλά ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο Φερστάπεν ξεκίνησε το καρτ στα 8 και στα 18 κέρδισε τον πρώτο του αγώνα σε Γραν Πρι. Τώρα οι οδηγοί ξεκινούν νωρίς, πολύ νωρίς».

Συγκρίνεται όμως ο Φερστάπεν με κάποιον από τους μεγάλους οδηγούς του παρελθόντος; Ο Προστ απαντά: «Καθένας οδηγός είναι διαφορετικός. Μπορείς να κάνεις συγκρίσεις ή να μην κάνεις. Για μένα είναι καλύτερα να μην κάνεις». Πάντα προσεκτικός ο «καθηγητής».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!