Γιατί παρουσίασε πατίνι η Peugeot; (video)

Γιατί παρουσίασε πατίνι η Peugeot; (video)
To micro e-Kick παρουσιάστηκε μαζί με το νέο 3008 και θα είναι το «μυστικό όπλο» του νέου SUV της Peugeot στη μάχη της αστικής μετακίνησης.

Την ιδέα της ενσωμάτωσης ενός αναδιπλούμενου, ελαφρού και με ηλεκτρικό κινητήρα πατινιού την είδαμε και από την Audi στο πρωτότυπο Q3 Connected Mobility που παρουσιάστηκε στην Κίνα. Ωστόσο, η Peugeot θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα παράγει ένα μοντέλο με αυτή τη δυνατότητα.

Μαζί λοιπόν με το 3008, η γαλλική εταιρεία παρουσίασε και το ελβετικής κατασκευής micro e-Kick, ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο στην κίνησή του πατίνι, που θα αποθηκεύεται στο χώρο αποσκευών του νέου της SUV.

Το πατίνι είναι κατασκευής της εξειδικευμένης εταιρείας Micro Mobility και έχει αυτονομία κίνησης 12 χιλιομέτρων, με μια μόνο φόρτιση που διαρκεί μια ώρα και μέγιστη ταχύτητα που φτάνει στα 25 χλμ./ώρα.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 500 Watt που δίνει κίνηση στο πατίνι είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό του και το βάρος της όλης κατασκευής είναι μόλις 8,5 κιλά.

H συνδυασμένη χρήση του αυτοκινήτου με το πατίνι, εξασφαλίζει την απόλυτη λύση μετακίνησης εντός αστικών περιοχών, στις οποίες είτε απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, είτε δεν είναι εφικτό κανείς να σταθμεύσει κοντά στον προορισμό του.

Έτσι, ο οδηγός του 3008 θα έχει την ευκαιρία να φτάσει έγκαιρα και άνετα στο επιθυμητό σημείο με το micro e-Kick, το οποίο αποθηκεύεται σε ειδική θήκη στο χώρο αποσκευών, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει. Έτσι, είναι πάντα διαθέσιμο για να καλύψει τα τελευταία μέτρα ή χιλιόμετρα της διαδρομής.

Με τις πόλεις να αυξάνουν σταθερά τον πληθυσμό τους και τις προβλέψεις για σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας –και ταυτόχρονα των καθυστερήσεων- στα όριά τους, λύσεις όπως αυτή της Peugeot φαντάζουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ιδανικές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!