To νέο Renault Grand Scenic χωράει τα πάντα (video)

Gazzetta team
To νέο Renault Grand Scenic χωράει τα πάντα (video)
Η επιμηκυμένη εκδοχή του μικρού – μεσαίου πολυμορφικού της Renault έχει χώρο αποσκευών 765 λίτρων και δυνατότητα μεταφοράς 5 ή 7 επιβατών.

Μετά την αποκάλυψη του νέου Renault Scenic στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, ήρθε και η ώρα της κατά 24 εκατοστά μακρύτερης έκδοσής του, με το όνομα Grand Scenic.

Διατηρώντας τα ίδια αισθητικά στοιχεία τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό, το Grand, όπως και το μικρότερο αδελφάκι του, είναι τα μόνα μοντέλα της μικρής – μεσαίας κατηγορίας που θα προσφέρονται στάνταρ με τροχούς 20 ιντσών.

Με απόσταση από το έδαφος στα 16 εκατοστά, μήκος 4,63 και πλάτος 1,86 μέτρα, το νέο Grand Scenic είναι σημαντικά μεγαλύτερο και πολύ πιο σπορ οπτικά από τον προκάτοχό του, θυμίζοντας περισσότερο SUV παρά πολυμορφικό.

Από την άλλη πλευρά, το μοντέλο δεν έχει χάσει τίποτα από την πρακτικότητά του. Τουναντίον, έχει να επιδείξει έναν αχανή χώρο αποσκευών 765 λίτρων, τη δυνατότητα πτώσης των πίσω καθισμάτων αυτόματα μέσω της οθόνης χειρισμού του συστήματος infotainment και φυσικά τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 7 επιβατών. Όταν και οι δύο σειρές καθισμάτων έχουν αναδιπλωθεί, στο Grand Scenic μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα μέγιστου μήκος έως και 2,85 μέτρων.

Στον τομέα του εξοπλισμού ασφάλειας, το μοντέλο θα διαθέτει εκτός από πλήρες σετ αερόσακων, ABS και ESP, στάνταρ σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα και ειδοποίησης κόπωσης του οδηγού. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα αυτόματης πέδησης για την αποφυγή ατυχήματος, αυτόματος πιλότος με ενεργή πέδηση και προσαρμογή στην ταχύτητα των εμπρός κινούμενων οχημάτων, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, ειδοποίηση τυφλού σημείου, αναγνώριση σημάτων τροχαίας, αυτόματο σύστημα στάθμευσης και ενεργά φώτα.

Στους γνωστούς κινητήρες βενζίνης TCe 110 και 130 ίππων, καθώς και στους πετρελαίου DCi 110, 130 και 160 ίππων, προστίθεται και μια υβριδική έκδοση με τον diesel κινητήρα των 110 ίππων.

Οι πωλήσεις τόσο του Grand, όσο και του απλού Scenic, θα ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και αναμένεται να δώσουν μια νέα πνοή στην κατηγορία των πολυμορφικών αυτοκινήτων, που έχουν χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς κυρίως από τα SUV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!