Περιορισμένη η συμφωνία FCA Group-Google

Περιορισμένη η συμφωνία FCA Group-Google

Περιορισμένη η συμφωνία FCA Group-Google

Ο ιντερνετικός κολοσσός μπορεί να συνεργάζεται με το Fiat-Chrysler Group, ωστόσο τίποτα δεν προβλέπει την από κοινού κατασκευή ενός αυτοκινήτου. 

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Google και το FCA Group τάραξαν τα επιχειρηματικά νερά, όταν ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους πάνω στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Μαζί με αυτό, έγινε γνωστό ότι 100 αυτόνομα μίνι βαν Chrysler Pacifica θα βγουν στους δρόμους για τεστ σε πραγματικές συνθήκες, όμως όπως αναφέρει το Reuters, η Google δεν σκοπεύει να μοιραστεί την τεχνολογία της για τα αυτόνομα οχήματα με την FCA, ούτε να φτιάξουν μαζί ένα τέτοιο αυτοκίνητο. 

Τα λόγια του Επικεφαλής του τμήματος της αυτόνομης τεχνολογίας της Google, ήταν: «Η συμφωνία έχει απλά να κάνει με το γεγονός ότι φτιάξαμε μαζί 100 αυτοκίνητα. Μιλάμε έτσι κι αλλιώς με πάρα πολλούς κατασκευαστές, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και τα προβλήματα θέλουμε να τα λύσουμε μαζί, οπότε θα χρειαστούν πολλές συνεργασίες». Σε ο,τι αφορά το λανσάρισμα της τεχνολογίας και το πότε θα είναι έτοιμη, ο ίδιος απάντησε: «Όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μόλις έχουμε στοιχεία ότι το σύστημά μας είναι καλύτερο από τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, τότε θα "πατήσουμε το κουμπί". Από την άλλη, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, CEO του FCA Group, είχε πει από την αρχή ότι η συνεργασία θα είναι περιορισμένη, παρά το γεγονός ότι πρότεινε την επέκτασή της. 

Best of internet